İdealimizden vazgeçmiş değiliz

Ekonomi Bakanlığı, İhracatçılar Meclisinin verdiği desteklerle ikili görüşmeler yapılmaya başladı. Fuarının açılışında yeni fuar alanı ile ilgili Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun yaptığı açıklamaları da değerlendiren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ben Valimizin konuşmasını absürt bulmuyorum. Herkesi dinler ortalama bir fikir çıkarır ona göre yol alırım. Fuar olması gereken yerde olacaktır. Biz İnegöl olarak hedefimizden idealimizden vazgeçmiş değiliz” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 06.11.2014
895
A+
A-

MODEF Yönetim Kurulu Başkanı ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, görüşmelerin yapıldığı salonda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

İNEGÖL’DE MOBİLYANIN GELİŞİMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ARAÇ OLACAK






Aktaş; “Fuarımız dün itibariyle başladı. Gayet güzel gelişmelerle karşı karşıyayız. Bugünde Ekonomi Bakanlığımızın, İhracatçılar Meclisinin verdiği desteklerle ikili görüşmeler yapılıyor. Alım heyetlerini ilgili sektörlerle buluşturarak görüşmelerini sağlıyoruz. Bu güzellikler İnegöl’de mobilyanın gelişimi için önemli bir araç olacak” dedi.

 

BAKANLIĞIMIZA VE İHRACATÇILAR MECLİSİ’NE TEŞEKKÜR

İnegöl mobilyasının gelişimi adına önemli yatırımlar yapıldığını aktaran Aktaş; “MODEF bu yatırımlardan biri. Şirketleşme sürecinden sonra da önemli yatırımlar yapıldı. Yurtdışında ajanslar marifetiyle alım heyetlerini getirme adına maddi ve manevi külfetlerin altına girdi. Farklı ülkelerden misafirlerimiz var. Fuar alanı çok hareketli… Açılış günü olmasına rağmen 500 yabancı, 1600 iç piyasa ve 300 de biletli olmak üzere 2 bin 400 gibi giriş vardı. Bizim ilk gün olmasına rağmen oldukça iyi rakamlar. İnanıyorum ki fuarda amacımıza ulaşmış olacağız. İnegöl’ün ihracatla ilgili hedeflerine ulaşacağız. Bakanlığımıza ve İhracatçılar Meclisi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

VALİMİZİN KONUŞMASINI ABSÜRT BULMUYORUM

MODEF’in açılışına damga vuran fuar alanının Bursa’ya taşınması konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Ben dünkü konuşmalardan hiç rahatsız olmadım. Herkesi dinler ortalama bir fikir çıkarır ona göre yol alırım. Benim tarzım budur. Ben Valimizin konuşmasını absürt bulmuyorum. Fotoğrafın büyüğüne bakıp değerlendirme yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanımız konunun çok detayına girmedi ama bizim bu konuda destek talebimizi biliyor. Sanırım proje kendisinde henüz net değil. Belki bundan dolayı sessiz kalıyor” dedi.

 

İNEGÖL OLARAK HEDEFİMİZDEN İDEALİMİZDEN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİZ

İnegöl mobilyasının konuşmalardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını kaydeden Aktaş, şöyle devam etti: “Ben de asla bir hayal kırıklığı olmadı. İnegöl’ün ne yapmak istediğini, nereye doğru gittiğini çok iyi biliyorum. Türkiye’de yıllarca fuarlar yapılıyor. İzmir fuarının, Ankara fuarının yaşı benden fazladır. İnegöl fuarı 20 yıldır yapılıyor. Bütün Türkiye biliyor ki Türkiye’nin 1. mobilya fuarı İstanbul, ikincisi de İnegöl. Neden İnegöl? Bunu iyi anlamak, iyi idrak etmek lazım. Neden İnegöl başarılı da İzmir bu derece başarılı değil? Biz vakti zamanı geldiğinde ilgili kuruluşlarla görüşüp bunu dile getiririz. Bunu kimse meydan okuma olarak algılamasın. Biz şehrimizin büyüklerinin görüşlerini önemsiyoruz ama İnegöl olarak hedeflerimiz var. 1 milyar doları 2023’ten önce yakalamak için çalışıyoruz. Fuar olması gereken yerde olacaktır. Biz İnegöl olarak hedefimizden idealimizden vazgeçmiş değiliz”

 

KONUŞMAKTAN ZİYADE İCRAATA GEÇMEK LAZIM

Turanköy civarında bir fuarın olma ihtimalinin sorulması üzerine de Aktaş; “Orada nasıl halledilecek ki? Belediyeye ait bir yer var mı? Neden Turanköy? Biz İstanbul’da fuar yapmayı planlıyoruz. Toplamda burada 15-16 bin metrekare teşhir alanı var. İnegöllü firmalar İSMOB’ta 30 bin metrekareyi geçti yapılan sözleşmelerde. Buranın iki katı sözleşme yapıldı. Biz İnegöl mobilyası olarak İstanbul’da fuar yapmayı planlıyoruz. Yer ile alakalı bir sorunumuz yok. Konuşmaktan ziyade icraata geçmek lazım” diyerek yanıtladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş