İnegöl’de dev proje

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından oluşturulan ‘Mobilya Tasarım Merkezi Projesi’ BEBKA tarafından onaylanmasının ardından yer arayışları başladı. İnegöl Belediyesinin de desteklediği tasarım merkezi, Mobilya Kent içerisinde kurulması gündemde.

Yayınlama: 16.05.2014
1.306
A+
A-

“Mobilya tasarım merkezi projesi” BEBKA tarafından onaylandı. İnegöl Belediyesi’nin de destek verdiği proje için yer arayışları başladı

 

TASARIM MERKEZİNİN YERİ İLE İLGİLİ FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İMOS Başkanı Mustafa Akyol, “İnegöl’ün geleceğine yöne verecek bir projenin içerisindeyiz. Bizde İMOS olarak BEBKA’ya İnegöl’de tasarım merkezi açılması yönünde başvuru yaptık ve olumlu geri dönüş aldık. Mobilya Kent yönetimi de tasarım merkezinin burada açılmasını bize teklif etti. Belediye Başkanımıza da tasarım merkezine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün Mobilya AVM’yi inceledik ve tasarım merkezinin yeri ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

 

MOBİLYA KENT’TE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Mobilya Kent Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Özbek ise, “Biz ayrıca Mobilya Kent ismini de değiştirmeyi planlıyoruz. Daha kısa ve tüm dünyada marka yapacağımız bir isim üzerinde çalışıyoruz. 2 hafta içerisinde üyelerimiz kendi mağazalarının iç dekorasyonlarına başlayabilecekler. Üyelerimizin kendi mağazalarını açma zorunluluğu var. 2 mağazası olan üyelerimiz bir mağazalarını kiraya verebilecekler. Mobilya Kent’in yönetimini de oluşturduk. Eski belediye başkan yardımcımız Yusuf Şen Genel Müdürlük görevine başladı ve ona bir ekip oluşturmaya çalıyoruz. Önümüzdeki günlerde projemizi tanıtmak amacıyla reklam çalışmalarına da başlayacağız. İlk ham prodüksiyonlar hazırlandı ve üyelerimize izlettik. Mobilya Kent sadece 100 üyenin projesi değil. Projeyi genişletmek adına 90’a yakın çok uygun fiyatta kiralık mağazalarımız var. Özellikle İnegöl’den üretici arkadaşlarımıza çok uygun fiyatlarla kiraya vereceğiz. İnegöl’ü daha fazla temsil eden bir yapı olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

 

3-4 AY İÇERİSİNDE DE MOBİLYA KENT’İ AÇMAK İSTİYORUZ

İnşaat çalışmalarına bugüne kadar toplam 70 milyon lira olduğunu belirten Özbek, “İlgiden dolayı B etabını yapmaya karar verdik. O bölümünde temelini atacağız. İMOS’un iç mimari yönünden yardım isteğine Mobilya Kent olarak tasarımcılara ücretsiz ve yüksek kalitede ofis vererek İnegöl Mobilyası’nın gelişimine katkı vermek istedik. Bunun yanında Mobilya Kent’in tüm reklamlarında önce İnegöl anlatılacak. Önce İnegöl ve İnegöl Mobilyası, daha sonra bu bina anlatılacak. Yine Mobilya kent’in ilave çalışmaları içerisinde eğitime de destekler vereceğiz. Mobilya meslik lisesini sanayicilerimizin isteğine uygun hale getireceğiz. 3-4 ay içerisinde de Mobilya Kent’i açmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

BEBKA 770 BİN LİRALIK PROJENİN 580 BİN LİRASINI KARŞILAYACAK

Son olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ben bu konuda çok heyecanlı olduğumu belirtmek istiyorum. İnşaat çalışmaları devam ediyor ama bittiğinde bu mağazalarda binlerce alıcı olacak. Mobilya için çok önemli bir merkez olacak. Burası sadece 100 tane mobilyacının yeri değil, İnegöl’ün yeri olarak düşünülmelidir. Biz genel anlamda bir inceleme yapıp mobilya tasarım merkezinin yeri konusunda düşüncelerimizi paylaşacağız. Biz İnegöl olarak ciddi bir yatırım gücüne kavuştuk ama tasarımcıların şehrimizi tercih etmesi gerekiyor. Bu konuda İMOS çok güzel bir proje hazırladı ve BEBKA’da 770 bin liralık projenin 580 bin lirasını karşılayacak. Şu anda inşaatın devam etmesi nedeniyle tasarım merkezini başka bir noktada konuşlandırabiliriz. Bununla alakalı İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Özyeğin Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile ortak çalışma içerisinde olacağız. Öncelikle mevcut durum analizi yapılarak, süreçle ilgili kararlar alınacak. 20 ayrı ofiste farklı üniversitelerde okuyan öğrencilerin tasarımları İnegöllüler ile buluşacak ve göreceksiniz İnegöl birkaç yıl içerisinde bir tasarım merkezi haline dönüşecek. Biz zaman zaman Türkiye ve Dünya çapında tasarımcılar ile buluşuyoruz ama özellikle İnegöl’de bu merkezin kurulmasının ardından adından söz ettirecek tasarımcılarında yetişmesini hayal ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağımızı bildiriyorum. İnşallah tarihe mal olacak önemli bir projenin meşalesi yakıldı ve bu meşale bir ışığa dönüşecek. İnegöl uzun yıllar mobilya ile alakalı artan trendini özellikle tasarımdan da güç alarak devam ettirecek” dedi.

 

BU ÖZEL BİR GİRİŞİMDİR

Mobilya Kent’in açılmasının ardından yılda 2 kere yapılan MODEF fuarlarıyla ilgili tasarrufa gidilip gidilmeyeceği sorularını cevaplayan Aktaş, “Biz bunun kararını mobilyacılarımız ve derneklerimiz ile oturup konuştuktan sonra vereceğiz. Bu özel bir girişimdir. Bu ay sonunda bir mobilya çalıştayımız olacak. Değişik kurumlar ile bir araya gelip ortak bir karar alacağız.” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş