İnegöllü Makinecilerden Almanya’ya çıkarma

5-8 Mayıs 2015 tarihinde Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Interzum 2015’e (Köln-Mobilya ve Ahşap Makinaları Fuarı) ve 11-15 Mayıs 2015 tarihlerinde Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen Ligna 2015’e (Hannover Mobilya Ahşap Makinaları Fuarı) İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyesi olan 6 firma katılarak ürünlerini sergilediler.

Yayınlama: 27.05.2015
917
A+
A-

İTSO’dan yapılan açıklamada, Interzum2015’e üyeleri olan Canmaksan Makine, Form Makine ve Artemak Makine firmalarının, Ligna 2015’e de yine üyeleri olan Metalaks Metal, Yenice Yapı Ürünleri ve Asilaks Metal firmalarının katılarak stant açtığı bildirildi. Öte yandan Interzum2015’te stant açan Türk firmalarını Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ve Ticari Ateşe’si M. Kudret Ceran ziyaret ettikleri bildirildi.

           

İTSO Başkanı Metin Anıl, mobilya ve ahşap sektörünün kalbinin attığı İnegöl’de son yıllarda bu sektör için makine ve aksesuar üreten firmaların da büyük atılımlar yaptığını söyledi. Anıl, mobilya ve ahşap sektörüne makine üreten bu firmaların ülke çapında başarılara imza atmakla yetinmeyip yurt dışı pazarlara yönelmelerini sevindirici bulduğunu vurguladı.






 

MAKİNE SEKTÖRÜNÜN DE KATMA DEĞERİ YÜKSEK

Makine sektörünün de mobilya sektörü gibi yüksek katma değere sahip olduğuna dikkat çeken Metin Anıl, Türkiye’nin ihtiyacı olan yüksek katma değerli üretimin İnegöl’de yapılmasından ayrı bir kıvanç duyduğunu belirtti. Anıl, “Standart üretim modelleri yerine yüksek katma değerli üretime odaklanmamız gerekiyor. Bilindiği gibi İnegöl, yıllardır sürekli dış ticaret fazlası vermektedir. Bunun nedeni İnegöl’de yüksek katma değerli üretim yapılmasıdır. Ahşap ve mobilya makineleri üretimindeki artış İnegöl’ü bu alanda daha da iyi bir konuma yükseltecektir. İnegöl’ün başarısı ülkemizin başarıdır” dedi. Metin Anıl, üyelerine üretim ve tanıtım konusunda sürekli destek verdiklerini bu desteğin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş