İthal kurban gelmeyecek

Kurbanlık hayvan ve etin yetersiz olduğu ile ilgili iddiaların günde gelmesinin ardından açıklamalarda bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticiler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, “Hayvanımız da var etimiz de. Ne et gelecek, ne hayvan gelecek” dedi.

Yayınlama: 07.07.2014
1.373
A+
A-

Et ve kurbanlık ithalatı yapılacağı konuşulurken, işin aslının öyle olmadığı ortaya çıktı. Türkiye Kırmızı Et Üreticiler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Çetizli, “Hayvanımız da var etimiz de” diyerek iddiaların asılsız olduğunu ifade etti.

 

SAYILARIMIZI TESPİT EDİP HÜKÜMETİMİZİ BU KONUDA BİLGİLENDİRİYORUZ






Çıkan söylentiler üzerine bir açıklama yapan Şaban Çetizli, bazı spekülatörlerin 2 aydır piyasada gezerek memlekette hayvan olmadığını iddia ettiklerini söyledi. Defalarca açıklamalar yapıldığını hatırlatan Çetizli, “Memleketimizde yeterli sayıda büyük ve küçükbaş hayvanımızın olduğunu ifade ettik. Bakanlığımız açıklamalar yaptı. Bizler de il il gezerek sayılarımızı tespit edip hükümetimizi bu konuda bilgilendiriyoruz” dedi.

 

HAYVANLARI SATARKEN PAHALI SATMAK İSTİYOR, SATTIKTAN SONRA DA ETİ UCUZA ALMAK İSTİYOR

Türkiye’de yeteri kadar küçük ve büyükbaş hayvan bulunduğunu ifade eden Şaban Çetizli, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde, elimizdeki verilere dayanarak bizler Türkiye’de Türk halkına yetecek kadar küçük ve büyükbaş hayvanın olduğunu teyit ettik. Ama bazen büyük üreticilerimiz işletmesindeki yetiştirdiği hayvanları satarken pahalı satmak istiyor, sattıktan sonra da eti ucuza almak istiyor. Ama genel bir alım ve satım piyasası var” diye konuştu.

 

RAKAMLAR YENİDEN 19 LİRAYA İNDİ

Şaban Çetizli, spekülatörlerin “bu ülkede hayvan yok” söylemleri nedeniyle erkek dananın kesim fiyatının 20 liraları aşma noktasına geldiğini de hatırlatarak şöyle konuştu: “Ama şurada 1 haftadır Türkiye genelinde piyasada bir oturma var. Rakamlar yeniden 19 liraya indi ve bu rakam da kasap arkadaşlarımıza pahalı gelmeye başladı. Bu rakam 18 liralara da inecektir.”

 

NE ET GELECEK, NE HAYVAN GELECEK

İthal hayvana ihtiyaç olmadığını, ancak her ihtimale karşı bu durumla ilgili bir plan hazırlığının bulundurulması gerektiğini işaret eden Çetizli, “Bakanlığımız ithal yayvanla ilgili bir çalışma yapıyor mu, evet yapıyor. Nasıl bir çalışma yapılıyor; eğer sıkıntı yaşanacak duruma gelinirse, rahatlık olmazsa neler yapılmalı, şu kadar karkas getirmek lazım, şu kadar hayvan getirmek lazım şeklinde bir çalışma var. Ancak buna da ihtiyaç olmadığını gördük. Tabi hazırlıklı olmak gerekiyor. Bu tedbir çalışmalarını da birileri yaygaraya çeviriyor. İthal et gelmiş, 7 TIR et Bandırma limanına indirilmiş Sakarya’ya gidiyormuş. 10 gündür bu laflar dolaşıyor. Bunu kim nerede gördü. Biz bu işin başındayız. Gelecekse veya geldiyse biz biliriz. Ama böyle bir şey yok. Bu memlekette kıtlık yok, bolluk var. Hayvanımız da var etimiz de. Ne et gelecek, ne hayvan gelecek” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş