Mobiliyum açıldı

Mobilya sektöründe modanın belirlendiği, sektörün başkenti İnegöl’e yakışan dev eser Mobiliyum AVM dün görkemli bir törenle kapılarını hizmet açtı. Türkiye’nin en büyük mobilya alışveriş merkezi unvanına sahip Mobiliyum AVM ile İnegöl önemli bir eser daha kazandı.

Yayınlama: 11.05.2015
1.039
A+
A-

Türk mobilya sektörünün uzun süredir açılışını beklediği Mobiliyum AVM dün hizmete açıldı. 225 bin m2 üzerinde kurulu olan dev AVM ilk gün binlerce kişiyi ağırladı.

 

Dün saat 14.00’da başlayan açılış törenine, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, oda ve dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.






 

Açılış törenin ilk konuşmayı Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek yaptı. Kısa bir selamla konuşması yapan Özbek, inşaat esnasında hiçbir iş kazasının meydana gelmediğini ifade ederek bunun bir önemli bir başarı olduğunu söyledi.

 

MUTLU VE GURURLUYUZ

Özbek’in ardından söz alan Yenice Belediyesi eski Belediye Başkanı Hasan Aksu şunları kaydetti: “Projeye imza attığımız için mutlu ve gururluyuz. Projenin başlangıcı aşamasında bir takım sıkıntıları mevzuat çerçevesinde arkadaşlarımızın bu eseri meydana getirmeleri için gereğini yaparak çözdük, ruhsatlarını verdik. Arkadaşlarımız da ortaklarıyla bu muhteşem eseri güzel İnegöl’ümüze kazandırdılar. Her ne kadar Yenice Belediye Başkanlığı Büyükşehir yasası gereği kapandıysa dönemin Belediye Başkanı olarak burada emeğimiz geçtiğinden dolayı mutlu ve gururluyuz. Bu eserin Türkiye’ye ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tüm annelerin Anneler Günü kutlu olsun.”

 

PROJEDE EMEĞİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasında şunları kaydetti: “İnegöl’ün ve mobilya sektörünün yüz akı olacak bu projede emeği olan herkese teşekkür ederim. Marketing Türkiye, Bursa’da 16 kişiye ödül verecekmiş, bir tanesi de benmişim. Genelde bu tür ödüllerden önce reklam istenir ama böyle bir şey denmeden ödül veriliyor. Bunun nedenini ve diğer ödül alan kişileri sordum. Sütaş, Özdilek, Durmazlar Makine, Burkay Tekstil gibi çok önemli markalar vardı. Belediyenin veya benim bu konuyla ne alakam var dediğimde İnegöl’deki mobilya sektörünün geldiği nokta ve gidişatıyla alakalı bizi ödüle layık gördüklerini söylediler. Amacım kendimi veya yaptıklarımızı anlatmak değil. 11 yıldır bu işi icra etmeye çalışıyorum. Buradaki kardeşlerimize geldiğimiz ve gittiğimiz noktayı bir kez daha ifade edebilmek adına çok önemli pozisyonda olduğumuzu, bundan sonra atacağımız adımlarla mobilya sektöründe ülkemizde de dünyada da damga vuracağımızı bu proje ile bir kez daha görmüş oluyoruz. Emeği geçen, katkısı olan kim var ise teşekkür ediyorum.”

 

MİLLET DOĞRUYU BULUYOR

Açılışta konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bu süreç buraya kolay gelmedi. En son tacı takılması akıllarda kalır. Bugün tacı İnegöl şehrinin üzerine takıyoruz. Bunu düşünüyor olmaktan bile arkadaşlarımı kutluyorum. Buraya inanan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. İnanmak başarmanın en temel felsefesi. İnandılar, çalıştılar, bizi de inandırdılar ve başardılar. Ben AK Parti kadrolarından milletvekili olarak seçildim ve tekrar adayım. Bizim bir inancımız var; büyük Türkiye, yeni Türkiye, güçlü Türkiye inancımız var. Güçlü Türkiye’nin, büyük Türkiye’nin, yeni Türkiye’nin vizyonunu görüyorum. Bize ve hükümetimize inanmışlar, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza inanmışlar, seçilmişlerine ve atanmışlarına inanmışlar. Bugün bu eseri vücuda getirmişler. Bunların olmasında, vücuda gelmesinde istikrarın önemi, ülke siyasetinin ülkeye vermiş olduğu güven çok önemli. 12 yıl önce İnegöl mobilya caddelerinde kiralık dükkân ilanları vardı. Arkadaşlarımızın bilgileri vardı, becerileri vardı, sermayeleri de vardı ama içine girip çalışacak cesaretleri yoktu, inançları yoktu. Ben bu fabrikayı kurarsam çalıştırabilir miyim diye tereddütleri vardı. Sabah kalkıyorlardı faizin ne olduğu, hangi krizle karşılaşacakları belli değildi. Hamdolsun bu aziz milletin feraseti ve basireti, kendine olan inancı, özüne olan dönüşü bizi iktidara getirdi. Millet doğruyu buluyor. 12 yıllık istikrar süreci ülkemizi ekonomik rakamlar değerlemesinde 4 kat büyüttü. 230 milyar dolarlık gayrisafi milli hâsıla 12 yılda 820 milyar dolara çıkmıştır. 3,5 kat. Kararlı bir hükümet ülkemizde ekonomik büyümeyi gerçekleştiriyor. İşadamına güven veriyor, sermayeye güven veriyor ve yatırım yapıyorlar, istihdam oluşturuyorlar, vergi veriyorlar, 473,5 milyar dolarlık Türkiye’nin bütçesini oluşturuyorlar. Biz sizin görevlendirdiğiniz parlamentoda milletvekilleri olarak görev yapıyoruz. En büyük güvencemiz ve sermayemiz 77 milyon aziz ve asil Türk milletidir. Hepsi büyük Türkiye’ye hizmet veriyor ve vermeye de devam ediyor” diye konuştu.

 

DAVUTOĞLU’NU GETİRECEĞİZ

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bizi bu noktaya getirenler, 2023, 2053, 2071 hedeflerine ulaştırsın diye görev verecekler. Bütün ilçeleri, köy, kent, kasaba, kahvehane, dernek, cemiyet, spor kulübü ve diğer her yerde varız. Biz, bizi kandırmak isteyenlerin, sizin biriktirdiklerinizin çarçur edilmesinin karşısındayız diyorlar. Türkiye çok zor biriktiriyor. Tek başına iktidarlar döneminde merkez bankası rezervleri sürekli artıyor, ekonomi büyüyor ama sonrasında gizli eller, gizli güçler, vesayet anlayışı Türkiye’yi karanlık odaklara sürükleyerek küçültmeye çalışıyor. Bu yapı tarzındaki yeni anlayışlarla Türkiye’mize hizmet etmek için çalışacağız. İstikrar varsa bu eserler var, istikrar varsa burada bu kalabalık coşku içinde AVM’nin açılmasını, buraya dünyanın her yerinden misafirlerin gelmesini bekleyecek. Allah izin verirse de gelecek. Şuana kadar İnegöllü hemşerilerimin yaptığı çok başarılı çalışmalar var. İnegöllüler aynı uçağa binip fuar alanına giderler, yerler, içerler ama indiler mi rekabete başlarlar. Rekabetten kaliteyi ve büyümeyi ortaya çıkarırlar. Otelimiz hazır, bitiyor. Allah nasip ederse hem ağırlayacağız hem yedireceğiz hem de evlerini ve işyerlerini donatsınlar diye onlara mobilya satacağız. Türkiye’nin kendi insanına güvendiğini, insanımızın da Türkiye’ye güvendiğini, 77 milyon gücünün daha da fazla olması gerektiğine inanıyorum. Bu gücü böyle hem Türkiye’mize hem de bize gıpta ile bakanlara göstereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız tarafından bu yolun düzenlemesi yaptırılıyor. Allah kısmet ederse Sayın Valimizin hizmetleri devam edecek. 1. ve 2. etabın arasında kalan bir takım sıkıntıları hep beraber istişare ile yeniden çözeceğiz. Biz bir tek şey arzu ediyoruz; bu ülkenin kendi insanının kendisine güvenmesini arzu ediyoruz. Türkiye’ye yeni Türkiye, büyük Türkiye hedefi çizilirken 77 milyon insanımıza güvenilerek bunlar söyleniyor. Bir hedefimiz daha var, bu yapı ve içindekiler AK Parti hükümetlerinin yeni Türkiye, büyük Türkiye anlayışına uygun bir eser. Kısmet olursa Sayın Başbakanımızı buranın tamamıyla bittiğinde yapılacak olan açılışına getirmek istiyoruz. Sizlerin de destekleriyle İnegöl’ümüze, Mobilya AVM’nin açılışına Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu davet edeceğiz ve getireceğiz. Hepinize yürekten başarılar dileyerek bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN

Programda son olarak söz alan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Mobilyanın kalbi İnegöl’ümüzde çok önemli bir projenin açılışı için bir aradayız. İnegöl’ün mobilya üretimi noktasında öneminden çok fazla bahsetmeye gerek yok, tereciye tere satmanın anlamı yok. Eğer pazarlama problemini çözemiyorsanız üretme gücünüz hiçbir işe yaramaz. Pazarlamayı da becerebiliyorsanız üretme işi kolaydır. Bu kentin 700 yıldır ağaç sanayi ile uğraştığını biliyorum. Osmanlı donanmasına ağaç temin eden bir ilçeden bahsediyoruz. İnegöl, pazarlamayı da kendi içerisinde çözmüş bir ilçemizdir. Bu ilçe önce Ertuğrulgazi Caddesi’ni oluşturdu, sonra yetinmedi Ankara Caddesi üzerinde bağımsız mobilya Show Room’larını oluşturdu, olmadı 200 müteşebbis bir araya geldi Türkiye’nin en büyüğünü yapmamız lazım dediler ve şimdi Türkiye’nin en büyük Mobilya AVM’sini 225 bin metrekarelik Mobiliyum’u açıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş