LPG’YE TALEP ARTTI

Benzin ve motorin fiyatları son iki ayda %10 artış gösterince, ilçemizdeki vatandaşlar çareyi LPG’de buldu. %10 Artış ile fiyatların yükselmesi ile vatandaşlar ya araçlarını LPG sistemine geçiriyor ya da LPG sistemli araçları tercih ediyor.

Yayınlama: 26.12.2016
15.245
A+
A-

Son iki ayda yakıt fiyatlarındaki artığın ardından LPG talep görmeye başladı. Diğer yakıtlara göre daha ucuz olması nedeni ile ilçemizde bulunan vatandaşlar araçlarını LPG sistemine geçiriyor.

 

VATANDAŞLAR LPG’Yİ TERCİH EDİYOR






Benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artış araç sahiplerini LPG’ye yönelmesinde etkili oluyor.  LPG’li bir aracın benzine göre yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağladığı biliniyor. Benzin ve motorin fiyatları son bir ayda yaklaşık yüzde 10 artış gösterdi. Ekim ayında 4.69 TL olan benzinin litre fiyatı bugün ortalama 5.10 TL, 4.03 TL olan motorin fiyatı ise bugün itibariyle 4.44 TL’ye yükseldi. Son iki ayda gerçekleşen yüzde 10 oranındaki yüksek zamlardan olumsuz etkilenen ilçemizdeki araç sahipleri ise daha ekonomik olan LPG’yi tercih ediyor.

 

TÜRKİYE GENELİ

TÜİK verilerine göre, Ekim ayı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı 11 milyon 167 bin 328 adet otomobilin yüzde 39,4’ü LPG’li, yüzde 33,3’ü dizel, yüzde 26,9’u ise benzin yakıtlı. Son gelen zamlarla LPG’li araç oranının artacağı öngörülüyor. İlçemizde ise toplam 60 bin araç bulunuyor. Nüfusa oranla ilçemizde her dört kişiden biri araç sahibiyken, artan benzin ve motorin fiyatları ile vatandaşlar LPG’ye yöneliyor.

 

İLÇEMİZDE LPG’Lİ ARAÇLAR %45 ORANINDA

İlçemizde bulunan LPG’li araçlar %45’e yakın oranda belirtilirken, LPG’nin ardından en çok kullanılan yakıt ise motorin olarak göze çarpıyor. Ortalama fiyatı 5.10 TL olan benzinli araçlara ise her geçen gün ilgi azalıyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş