Müteahhitlerden İNGAZ’a ziyaret

İnegöl Müteahhitler Derneği yönetimi İNGAZ’ı ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler. Müteahhitler Büyükşehir’e bağlanmanın ardından oluşan sorunların İNGAZ tarafından kısa sürede çözüleceği sözünü aldılar.

Yayınlama: 17.06.2015
1.059
A+
A-

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ve yönetim kurulu üyeleri, dün İNGAZ binasında İNGAZ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Şatıroğlu, İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, Genel Müdür Yardımcısı Abdulselam Demir, Yapım İşletme Şefi Uğur Gül ve Müşteri Hizmetleri Basın Halkla İlişkiler Şefi Zikri Yazıcı ile bir araya gelerek yaşadıkları sorunları ifade ettiler.

 

KUTU ABONELİKTEN 3 AY SONRA BAĞLANIYOR






Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma yapan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, “İnegöl’de ki müteahhitler olarak İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun’dan memnunuz. Gerçekten işler aksamadan yürüyor. Ancak bu Büyükşehir yasasıyla beraber bazı sıkıntılar geldi. Bunları size aktarmak istiyorum. Örneğin bir binayı yapıp, satıyorsunuz. Sattıktan sonra abonelik işlemleri oluyor. Abonelikten 3 ay sonra kutu bağlanıyor. Bu da bizi çok sıkıntıya düşürüyor. Daireye aile taşındıktan sonra 3 ay doğalgazı bekleyemiyor. Önümüzde Ramazan Bayramı var ve elimizde yetişecek çok binamız var. Ve biz yılda 3 bin-3 bin 500 civarında konut yapıyoruz. Bunların birçoğu bu bayrama yetişecek. Biz de hem ziyaret edelim hem yapılan çalışmalar için teşekkür edelim hem de eksik gördüğümüz bu konuyu gündeme getirelim istedik. İnşallah bu süreyi biraz kısaltırız. İnegöl’de uzun yıllardır iş yapıyorsunuz. Kazasız, belasız bugünlere geldik. İnşallah bugünden sonra da kazasız, belasız, kavgasız, gürültüsüz bu işlerin yürümesini diliyorum. Vatandaşa İNGAZ’ın, Belediye’nin veya UEDAŞ’ın ayrı bir kurum olduğunu zor anlatıyoruz. Hepsini bize fatura ediyor ve ‘Müteahhit yetiştiremedi’ diyor. Siz de bu süreyi kısaltırsanız, bize yardımcı olursunuz, bizi de vatandaşla karşı karşıya bırakmamış olursunuz” dedi.

 

İNEGÖL’ÜN GÖZDE ŞİRKETLERİNDEN BİRİ

İnegöl Müteahhitler Derneği yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan İNGAZ Yönetim Kurulu Üyesi Nevzat Şatıroğlu, “İNGAZ İnegöl’de doğalgaz dağıtım, yatırım ve işletmecilik hizmet veren bir şirket olarak İnegöl’ün gözde şirketlerinden biri haline gelmiştir. Birçok insanın çalışmak ve iş yapmak istediği bir şirket haline geldik. 2002 yılında ilk ihaleyi Kalyon Grup olarak İnegöl’ün doğalgaz ihalesini aldığımızda görevlendirildi. Benden sonra Faruk Bey istihdam edildi. Şirketimizin öncelikli hedefi burada kaliteli bir yapı hizmeti, bir şebeke tesis etmek ve nitelikli insan kaynağını burada istihdam etmekti. Bu anlamda bizler İstanbul’dan buraya özellikle geldik. Özellikle uzman arkadaşlarımızı getirdik. Burada yerel insan kaynaklarıyla harmanlayarak burada ciddi bir kadro oluşturduk. Şuanda 80’e yakın arkadaşımızı istihdam ediyoruz. Şebeke yaparken kaliteden ödün vermeden, hiçbir masraftan kaçınmadan, en son hangi teknolojik ürünler kullanılıyorsa onu yaparak ciddi bir yatırım yaptık. İnegöl, Alanyurt ve Yenişehir’i gaza kavuşturduk. Doğalgaz dağıtımcılığı çok riskli bir iş. Suya ve elektriğe hiç benzemiyor. Nitelikli personel, nitelikli şebeke ve 24 saat gözü açık bir ekip bulundurmak zorundayız. Hamdolsun bugüne kadar da bunu başardığımız kanaatindeyim. Bugüne kadar kazasız, belasız bir işletmecilik yaptık. Bugünden sonra da Allah bizlere kaza, bela yaşatmasın. Çünkü su akar gider, elektrik şarteli indirmesi çok kolaydır ama gaz aktığı zaman bir yere gitmiyor. Maalesef istenmeyen olaylarla karşı karşıya kalıyoruz” şeklinde konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANMADAN DOLAYI SIKINTILAR YAŞANIYOR

“Doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketleri 2002 yılında kurulan EPDK kapsamında bir düzenlemeye tabiyiz” diyerek sözlerine devam eden Şatıroğlu, “Bu kurumda izin alarak burada doğalgaz şebekesi ihdas ettik. EPDK kurumu doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerinin yapacağı bütün iş ve işlemlerin esaslarını belirleyen bir kurum. Bizim bunun dışında hareket etme şansımız zaten yok. Yani bir yere yatırım yapacaksak oranın imar durumu, kırmızı kodları, lisans bölgesinde değil mi veya abone olduktan sonra kaç gün içerisinde kutu konulması gerektiği gibi bütün kısıtlar hatta faturanıza yansıyan birim fiyatlar dâhil olmak üzere her ay düzenli bir şekilde Ankara’daki kurum tarafında takip edilmekte. Bugüne kadar geldik. Bundan da ciddi övgü duyuyoruz. Kalyon ailesi olarak İNGAZ enerji sektöründe bizim gözbebeğimiz. Bunun dışında Kalyon Grup olarak İstanbul’da sizin gibi müteahhit firmayız. Türkiye’de birkaç büyük projeye de şuanda imza atıyoruz. İNGAZ burada yerel yönetimlerin ve yerel işletmelerin önünü açan bir şirket olmuştur. Hiçbir kurumun önünü engelleyen bir şirket olmamıştır. Yani bir kutu veya hat çekmek meselesi bizim için çerez desem yeridir. Mevzuatın imkân verdiği ölçüde daha önceleri İnegöl Belediyesi’nden kat ruhsatı almak kolaydı, hemen yapılabiliyordu. Şimdi ben bile Faruk beyden birkaç hat istedim bir dostumuz istemişti. Büyükşehir’den ruhsat bekliyoruz. Büyükşehir’e bağlanmaktan ve bazı işlemlerin uzamasından dolayı bir takım sıkıntılar yaşamıyor değiliz. İnşallah Büyükşehir hızlı bir yapıya kavuşursa arkadaşlarımız ruhsattan hemen bir gün sonra kazıya girerler” ifadelerini kullandı.

 

SORUNLARI AŞTIK

Son olarak konuşan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun ise, “Burada kazı ruhsatlarıyla alakalı AYKOME’yle yapmış olduğumuz görüşmeler ve mutabakat çerçevesinde aslında biz bu sorunları aştık. Başka yerlerde sorun olan mesele Büyükşehir ve İNGAZ nezdinde sorun olmadan çıkmış durumda. Biz Büyükşehirle karşılıklı mutabakatla bu işleri aştık. Planlama çerçevesinde bir miktar kaldık. Kutu konulacak yerin müracaatını daha önceden yapıyoruz. Ruhsatlarımız da şuan vaktinde yetişiyor. İlk baştaki acemiliği attık. Koordinasyon merkezinin de bu konuda özel gayretleri oldu. Bu anlamda ruhsat meselelerini aşmaya çalışıyoruz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş