Söküm bitti, toplanmaya başlandı

Pancar söküm işlemlerinin tamamlanmasından sonra pancarlar Kulaca Kavşağındaki alanda toplanmaya başlandı.

Yayınlama: 07.11.2014
897
A+
A-

İlçemizde pancar ile uğraşan çiftçilerin pancar söküm işlerinin ardından, pancarlar Kulaca Kavşağı’nda toplanmaya başladı.

 

ALTERNATİF ÜRÜNLER ARASINA GİRMESİNİ SAĞLAMAMIZ GEREKİR






Pancar toplama işlemlerini yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Şuanda İnegöl’ün pancar alım noktası kulaca kavşağındayız.  Biliyorsunuz İnegöl’ün yegâne geçim kaynaklarından bir tanesiydi daha sonraki yıllarda kota uygulamasından dolayı rağbet azaldı. Uzun süre, 10 sene kadar çiftçiler pancar ekmediler. Hayvancılıkla uğran çiftçiler bunla uğraşıyordu. Geçtiğimiz yıllarda kota kalkması ve fiyat 15 kuruşa çıkmasıyla çiftçiler pancara döndü. Bu yıl yaklaşık 5000 dönüm civarında pancar ekimi var aynı zamanda 50 bin ton üretimi var. Fiyat olarak ta tatmin edici olarak görülürken bu senede pancarın şeker oranı düşüklüğünden dolayı yeniden 10 kuruş civarına iniyor. Bu da çiftçi için sıkıntı oluyor. Bu ölçümlerin nasıl yapıldığını bizde bilmek isteriz. Ölçümlerin çiftçinin yanında olmasını isteriz. Seneye bu üretimin aynen devam etmesini, 5000 – 10000 dönümüne çıkararak İnegöl’ün alternatif ürünler arasına girmesini sağlamamız gerekir” dedi.

 

PANCAR YENİ HİZMET VEREN FABRİKAYA GİDECEK

Çelik, “Şuan tarlada 8 bin ton pancarımız var. Traktörler harıl harıl çalışıyor. Sıcak günlerin son günleri pancar tarlaları iyi olmuyor. Onları da çıkarmaya çalışıyoruz, toplam 50 bin tonu geçebilir. Pancarımız yeni hizmet veren fabrikaya gidecek.” ifadeleri ile konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş