Yeni fuar alanına erteleme

İnegöl mobilya sanayisine yön veren şehrin yetkili organlarınca Cumartesi günü düzenlenen mobilya çalıştayı sonucunda yeni fuar alanının yapımı 2016 yılına kadar ertelendi.

Yayınlama: 16.06.2014
1.074
A+
A-

İnegöl Mobilyasının planlı ve programlı gelişmesi amacıyla Cumartesi günü Angelacoma Otel’de çalıştay gerçekleştirildi. İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, İnegöl İşletme Fakültesi, MODEF Fuarcılık ile İnegöl’deki işadamı derneklerinin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 50 kişinin yer aldığı çalıştaydan önemli kararlar çıktı. Toplantının sonunda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş oylamalarla karara varılan sonuçları açıkladı.

 

YABLIŞ BİR YATIRIM YAPMAK İSTEMİYORUZ






Alinur Aktaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Özellikle yeni fuar alanı ve fuarla alakalı süreci değerlendirdik. Farklı fikirler ortaya çıktı. Sonucunu da oylama ile belirledik. Bunun yanında İnegöl Mobilyası’nın istihdam sorunu hakkında nelerin yapılabileceğini konuştuk. Toplantıda fuar alanının bir ihtiyaç olduğu, ancak Mobilya AVM’nin fuar alanını etkileyeceğinden dolayı yeni fuar alanının yapılmasını askıya almaya karar verdik. 2014 ve 2015 yılları arasında yeni fuar alanı yapmayı düşünmüyoruz. 2016 ve sonraki yıllarda bunu yeniden görüşeceğiz. Mobilya AVM ve anayol üzerindeki mağazacılık gelişimini biraz daha gözlemleyeceğiz. Ani bir karar almak istemiyoruz. Yap-işlet-devret yöntemi ile bir gelişme olabilir, ama biz yanlış bir yatırım yapmak istemiyoruz. Bu nedenle 2015 yılı sonuna kadar gözlemle kararı aldık.

 

ALINAN KARARLARI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE TEK TEK HAYATA GEÇİRECEĞİZ

MÜSİAD’ın ‘Benim Geleceğim Mobilya’ projesine de daha fazla destek verilmesi konusunda fikir birliği oluştu. Bu konuda mobilyacıları özendirmeliyiz. Mobilya sektörünün istihdam sorunu ileride bertaraf edilecek. Sektöre özendirmek için sektörde çalışanların şartlarının iyileştirilmesi konusunda mobilyacılarımızda fikir birliğine vardı. Onlarında bu konuda yönlendirmeleri olacak. Mobilya sektöründe çalışanların işinden keyif aldığı bir geleceği ve süreci hazırlamak istiyoruz. Mobilyacılarımızda bu konuda çok kararlılar. Olumlu bir çalıştayı geride bıraktık. Burada alınan kararları önümüzdeki günlerde tek tek hayata geçireceğiz.

 

FUAR İNEGÖL’DE OLACAK

Basın mensuplarının sorusu üzerine Aktaş, fuar alanına Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir katkısı olup olmayacağı sorusuna şöyle cevap verdi: Bu konuyu Bursa ile görüştük ancak onlar Bursa İnegöl arasına büyük bir fuar alanı yapıp farklı fuarlar ile birlikte İnegöl Mobilya Fuarı’nı da orada yapmayı bize teklif ettiler. Mobilyacılarımız çok net bir şekilde bu fuarın İnegöl’de olması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca fuar sayılarında bir değişiklikte olmayacak. Gelecek yılda 2 fuar yapacağız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş