Kırmızı Koltuk’un konuğu Akyol oldu

İnegolonline.com ve Yeni Gazeteciler Derneğinin ortaklaşa hazırladığı Kırmızı Koltuk Programı’nın bu haftaki konuğu, İMOS Başkanı Mustafa Akyol oldu.

Yayınlama: 12.11.2014
936
A+
A-

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri olan yeni fuar alanı konusunun konuşulduğu programda Akyol İnegöl mobilyasının geleceği ve yaşanan sıkıntılar hakkında önemli bilgiler verdi.

 

GÖREVİ DEVREDİYORUZ






Ocak ayında görevi devredeceğini ifade eden Akyol “İnegöl Mobilyacı Sanayiciler Derneği yaklaşık 4. Yılını doldurmak üzere. Geçmişte İnegöl tanıtım gurubu adı altında İnegöl mobilyasını Türkiye’ ye ve dünyaya daha etkin bir şekilde tanıtalım diye bir araya gelinerek kurulduğu mobilya tanıtım kurulunun daha kurumsal hali. Mesut Baysal önderliğinde kuruldu. Arkadaşlar 2 yıllığına bize görevi tevdi ettiler. Ocak ayında yeni arkadaşlara görevi devredeceğiz” dedi.

 

İMOS’A HERKESİ DAVET EDİYORUZ

İMOS’un kapılarının herkese açık olduğunu ifade eden Akyol “Mobilya ile yatan mobilya ile kalkan bir derneğimiz var. Yaklaşık 130 üyemiz var. İnşallah üye yapımızı daha da geliştireceğiz. Bütün İnegöl’ün tabanına yayılmış, İnegöl mobilyasını dertlenen, İnegöl mobilyasının içinde olan herkesi sizin vesilenizle davet ediyoruz. Derneğimize üye olmak için kriterlerimiz var. Etik ve ahlaki kurallarımız var. Bazı olumsuz durumlar var. Taklit meselesi var bu meseleyi önemsiyoruz. Ola ki yanlışlıkla yaptı iseler uyarıyoruz. Yaklaşık 20 çalışanı olmasını önemsiyoruz. Onun dışında kriterlerimiz yok. Bu kriterleri yerine getiren bütün İnegöl üreticileri üye olabilirler” şeklinde konuştu.

 

FUAR ALANI BİZE YETERSİZ GELİYOR

Fuar alanının yetersiz olduğunu ifade eden Mustafa Akyol “Fuarımız bize yetersiz geliyor. Göreve geldiğimizde bunu söylemiştik. Bu konunun da takipçisi olduk. İnegöl’deki mobilyacı üreticilerinin, İnegöl’deki fuarın mevcut şartların yetmediğini tespit ettik. İnegöl’e iki fuarın fazla olduğunu tespit ettik. Metre kare yetmediği için herkes giremiyor. O yüzden iki kere yapıyoruz. Büyük fuar alanında yılda tek fuar yapmamız gerekiyor” dedi.

 

ÖNÜMÜZÜ AÇIN DEDİK

Fuar konusunda yetkililerle görüştüklerini belirten Akyol, “Bu fuarı nerede yapacağız. Bu meselenin çok sağlıklı bir şekilde ele almamız gerekiyor. İnegöl Belediyesi yetkileri ve bütçeleri biraz büyükşehre taştı. Artık bu işin büyükşehir ayağı var.  Valilik ve BTSO ayağı var artık onlarda olaya dahil oldular. Bu durumda onlar diyorlar ki biz Bursa’ya sayın valimizden ziyaret aldık. İMOS olarak yanına gittik. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Başkanının yanına gittik. Bizi fuar alanında destekleyin hedeflerimize ulaşmamızı istiyorsanız önümüzü açın dedik. Zaten onlarda farkındalar. Güçlü fuar alanı konusunda hep birlikte istişare ederek doğruyu bulalım dedik” ifadelerini kullandı.

 

ARTIK SİZ BURSA’SINIZ DİYORLAR

İnegöl’deki fuarların Bursa’ya kaydırılabileceğini ifade eden Akyol “Valimiz Bursa’nın büyük fuar alanına ihtiyacı var. İstanbul’a yakınız büyük yatırımların Bursa’ya kaydırılacağı, Bursa’ya büyük bir fuar alanı yapacaklarını belirtti. Fuar alanının 50-100 milyon TL maliyeti var. Onlar söyle bakıyorlar olaya; İnegöl’de fuar yapılıyor. 4 gün için 50 trilyonluk bir bütçe yatırmaya değer mi? diyorlar. Bunu Bursa’da yapalım İnegöl fuarını Bursa’ya taşıyalım bu fuar alanını farklı sektörlerde kullanalım düşüncesi var. Bir yandan İnegöl mobilyasını Bursa’ya oturtturmak istiyorlar. Artık siz İnegöl’sünüz ama artık Bursa’sınız diyorlar” dedi.

 

İNEGÖL ŞEHİR OLARAK MOBİLYADAN BESLENİYOR

Fuarın Bursa yerine İnegöl Bursa arasında yapılmasını gerektiğini belirten Akyol “İnegöl şehir olarak mobilyadan besleniyor. Madem siz böyle düşünüyorsunuz, bizde İnegöl’de olmasını istiyoruz. Şehir buradan besleniyor. Rica ediyoruz bu hassasiyeti göz önünde bulundurun dedik. Bize bir araya gelelim bu meseleyi konuşalım İnegöl- Bursa, İnegöl-Yenişehir arasında bir yerlerde yapalım diye bir şeyler çıktı” ifadelerini kullandı.

 

SİYASETÇİLER PEK KONUŞAMIYOR

Fuar konusuna siyasetçilerin pek değinmediğini ifade eden Mustafa Akyol “Farkındaysanız siyasetçiler bu durumu pek konuşamıyorlar. Vali bey ayağından söyletiyorlar. Büyükşehir pek fazla bu işe girmedi ama kafalarında biraz Bursa’da olsun farklı sektörlerde kullansın düşüncesi var.  Vali bey de açıkçası bunu ifade etti” dedi

 

AMERİKA ÖRNEĞİNİ İNEGÖL’E UYARLAYALIM

Amerika’daki Hight Point fuarının daha ekonomik olduğunu belirten Mustafa Akyol “28 kişi Amerika’ya gittik. Amerika’daki mobilya pazarını hem de Amerika’yı analiz edelim dedik. Hight Point diye bir şehir var burası bizim Ertuğrul gazi caddemiz büyüklüğünde bir yer. İçinde de 10 bin m2 katlı 2 büyük bina var.  Kimi 300, kimi 500 m2’lik binalar var. Yılda 2 kez fuar yapıyorlar. Perakendeyi tamamen sokmuyorlar. Sadece mağazacılara özel bir yerleşim yeri yapmışlar. Eski binaları dekore etmişler. Binaları firmalara fuar zamanında kiralıyor fuar şirketi. Bizde İMOS olarak 2000 m2 yerde talep ettik. İtalya fuarı çok heybetli. Amerika’ya gidince de çok ticari. Eski binaları firmalara kiralıyorlar. 8 günde fuarını yapıyor, basıyorlar gidiyor. Dükkanlar sonra kapanıyor. İnegöl büyüklüğünde bir şehir. Amerika eski kullandığı binaları Mobilyaya göre dekor etmiş. 2 tanede büyük bina yapmış fuar merkezi diye. Çok ekonomik bir şekilde fuar methodu elde etmişler. Gelelim İtalya’ya, Çin’e. İtalya bizden 2-3 kat fazla katma değerli satıyorlar. İtalya zaten kendisi imaj olarak ülke olarak prestijini satıyo. 3-4 kat daha pahalı satıyor. İtalya’nın ki ticari değil biraz fantezi, havalı bir âlem gibi. Oysaki biz Amerika örneğininin çok ticari olduğunu düşünüyoruz. Bu örneği İnegöl’e yapabileceğimizi düşünüyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş