15. Projeye başvuru çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, görevli personeli ile İnegöl’ün köylerinde 15. proje başvuru çağrısına çıktı. Görevli personeller hem çağrıda bulunuyor hem de konu ile ilgili bilgiler veriyor.

Yayınlama: 10.10.2015
401
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Murat Kaplan, Hmzabey Mahallesi’nde bilgilendirme çalışmalarını gerçekleştirdi.

 

KÖYLÜLERİMİZE BUNU DUYURMAK İSTİYORUZ






Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri, Murat Kaplan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dün itibari ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu olarak, 15. proje başvuru çağrısına çıktık. Özellikle bizim 101 dediğimiz süt üreten tarımsal işletmelere destek veriyoruz. Onu üreticilerimize, yetiştiricilerimize, köylülerimize duyurmak için buradayız. Zaman zaman proje çağrılarına çıkıyoruz ve köylülerimize bunu duyurmak istiyoruz. Burada 30 Ekim tarihine kadar proje kabul edeceğiz bu çağrı kapsamında. Dolayısıyla üreticilerimizin başvurmasını sağlamak için bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

 

ÖZ SERMAYE KOYMAK GEREKİYOR

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Murat Beyinde dediği gibi devletimizin kırsal kalkınmada iyi destekleri var. Biz de bunları çiftçilerimizin yararlanması ve çiftçilerimizin bunları bilmesi anlamında beraber köyleri geziyoruz. Güzel desteklemeler. Tabi buna sadece öz sermaye koymak gerekiyor. Onun haricinden ne kadar sermaye konulursa, 1 mislisini hatta daha fazlasını devletimiz destekliyor. Bir başka yerler kırsal kalkınmadan yararlanırken İnegöl’ümüz neden yararlanmasın diye bunun çalışmalarını yapıyoruz. Onun için buradayız. 1 Ekipte farklı köylerde çalışmalarına devam ediyor” dedi.

 

BU İŞİ YAPACAK ARKADAŞLARIN OLMASI DAHA ÖNEMLİ

“Sayı olarak az arkadaşımız var ama bu işi yapacak arkadaşların olması daha önemli” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Mahmut Doğru, “İlgili arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Murat Bey burada Kırsal kalkınmadan geldi. Bakanlığımıza bağlı olan bir kuruluş. Sonuçta tarım adına çalışmalar yapıyoruz. Bakanlığımız son yıllarda destekleme anlamında, proje anlamında ciddi destekleri var ve buna da şahitsiniz. Ama tabi ki bu da gelir anlamında, yani ilgisiz 100 kişiden ise ilgili 5 kişinin dinlemesi daha verimli, programın hedefe ulaşması açısından. Şu anda amacımız da bu zaten. İnegöl’de geçmiş yıllarda kırsal Kalkınma dairesinin yaptığı çalışmalar var. İlgili arkadaşlar var zaten. Bence projeden faydalanmalısınız” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş