30 Milyonluk açılışlar gerçekleştirdik

Hocaköy Mahallesi’nde yapılan asfaltlama çalışmalarının son bulmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılımıyla yol açılış töreni gerçekleştirildi. Törende açıklamalarda bulunan Recep Altepe, “Bugün 30 milyonluk bir yatırımın törenlerini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Yayınlama: 21.10.2015
469
A+
A-

Yol açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

HİZMETİNİZDEN DOLAYI SİZLERE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM






Açılış töreninde ilk olarak açıklamalarda bulunan Hocaköy Mahalle muhtarı İlhan Bayram, “Yolumuzun açılışına hepiniz hoş geldiniz. Hizmetinizden dolayı sizlere sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

18 MİLYONLUK ASFALT DÖKÜLMÜŞ

Muhtar Bayram’ın ardından kürsüye çıkan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızın teşrifleri ile İnegöl’de ya temel atma töreni ya da açılış töreni yapıyoruz. Tabi belki Hocaköy Mahallesi sakinleri olarak farkındasın değilsiniz bilmiyorum ama basının önünde söylüyorum; İl Genel Meclisi’nin kapandığı seneki tüm Bursa köyleri ile alakalı planlanan asfaltlama bedeli 7 milyon TL iken, sadece İnegöl’de rakam 14 milyon 992 bin artı KDV, yaklaşık 18 milyonluk asfalt dökülmüş. Yeter mi? Yetmez. Çünkü biz bu insanlara 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce, bütün köylerimiz ile alakalı, bütün beldeden mahalleye dönen yerlerimiz ile alakalı hem altyapı ile ilgili çalışmalar yapılacak, beraberinde bunlar tamamlanıp üst yapı ile alakalı insanımızın çamurdan, sıkıntıdan kurtulduğu pırıl pırıl cadde ve sokaklar olacak dedik. Şehir merkezinde ne varsa, köy diye tabir ettiğimiz ama şimdi mahalleye dönüşen mahallelerimizde aynısı olacak dedik. İnegöl artık 116 mahalleden oluşan bir ilçe, 250 bin nüfuslu bir ilçe. Dolayısıyla ben çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanıma, ilgili genel sekreter yardımcılarımıza, bürokratlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi

 

YÜZLERCE YATIRIM YAPILACAK

“Şundan emin olabilirsiniz; bu daha başlangıç” ifadeleri ile sözlerine devam eden Aktaş, “Spor tesislerinden üst yapı yatırımlarına, turizmle alakalı yatırımlardan ekonomi ve ticaretle alakalı yatırımlara kadar daha onlarca yüzlerce yatırım yapılacak. Basit gelebilir. Daha bir hafta önce sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız ile ceviz soyma makineleri dağıttı. Bu İnegöl’e mahsus bir dağıtımdı. Şimdi inşallah önümüzdeki yıllar için ceviz silkme ile alakalı makineler dağıtılacak. Kestane fidanları dağıtacağız yakında. Tarım fuarları yapıyoruz. Ürün toplama merkezleri yapıyoruz. Hem İnegöl Belediyesi olarak hem Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak. Bursa Büyükşehir Cerrah’ta, biz ise Kayapınar’da ve Dipsizgöl’de olmak üzere bu seneye mahsus 3 tane ürün toplama merkezi… Bunların sayıları arttırılacak. Soğuk hava depoları yapıyoruz. Bir tane niyetimiz var; İnegöl bir mobilya kentidir. İnegöl bir köfte şehridir. İnegöl bir kaplıca şehridir ama İnegöl aynı zamanda çok iyi tarım ve hayvancılık şehridir” şeklinde konuştu.

 

BELEDİYELER HİZMETLERİ SÜRDÜRECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Bugün gerçekleştirdiğimiz törenlerle birlikte 30 milyonluk bir yatırımın törenlerini gerçekleştiriyoruz. İnegöl Belediyemizin 1 yılda yapabildiğini, bir kaç tören ile gerçekleştirmiş oluyoruz. Büyükşehir uygulaması bu demek. Büyükşehir Hocaköy’de. Daha önce buralara su, altyapı konularında çalışmalar yapıldı. Şimdi yollar tüm İnegöl’ümüze yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar bitmyecek, Büyükşehir daha yeni girmiş oldu. Bu konuda şimdiden sonra da elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Az önce başkanımızın dediği gibi bir yandan Bursa gelişirken, bir yandan Bursa büyürken, artık bir yandan İnegöl Belediyesi, bir yandan Büyükşehir Belediyesi tüm yatırımları yapacağız. Bu konuda gerçekten şanslı insanlarız” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş