Abhazlardan Aktaş’a teşekkür ziyareti

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir kahvaltıyla Türkiye’deki Abhaz Derneklerini bir araya getiren İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Erdoğan Akalan ve dernek üyeleri Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yayınlama: 07.05.2015
613
A+
A-

İnegöl Abhaz Kültür Derneği Yöneticileri, derneklerine verdikleri destekten dolayı İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

 

TÜRKİYE’DEN 12 DERNEK BU TOPLANTIYA KATILDI






Ziyarette konuşan İnegöl Abhaz Kültür Derneği Başkanı Akalan; “26 Nisan’da Türkiye Abhaz Derneklerinin toplantısını gerçekleştirdik. Türkiye’den 12 dernek bu toplantıya katıldı” dedi.

 

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEDİ

Akalan devamında;” Düzenlediğimiz toplantıya Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ı da davet ettik. Kendileri bizi kırmayarak programımıza katıldılar. Başkanımız gösterdiği yüce gönüllülüğüyle bütün Abhazlar benim misafirimdir diyerek gelen konuklarımıza ev sahipliği yaptı. Pek çok konuda bize destek olduğu gibi toplantının yapılacağı yerin ayarlanmasında da desteklerini esirgemedi” şeklinde konuştu.

 

Akalan konuşmasının sonunda; “Derneğimize yaptıkları yardımlardan dolayı Sayın Başkanımıza şahsım, derneğim ve İnegöl Abhazları adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

26 NİSAN’DA İNEGÖL’DE KABULÜ VARDI

Konuşmasına ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Başkan Alinur Aktaş; “İnegöl Abhaz Derneği başkanımız, dernek yöneticileri ve hanımefendilere hoş geldiniz demek istiyorum. Dernek başkanımızın ifade ettiği gibi Türkiye’deki Abhaz dernekleri federasyonunun 26 Nisan’da İnegöl’de kabulü vardı. O kabule şehrin Belediye Başkanı olarak bizzat beni de davet ettiler. O gün farklı şehirlerden gelen dostlarımızı, misafirlerimizi İnegöl’de ağırladık. Misafirlerimize müzemizi gezdirdik” dedi.

 

BİRKAÇ PROJEYLE ALAKALI İSTİŞAREDE BULUNDUK

Aktaş konuşmasının devamında; “Yapılan bu organizasyonla alakalı sağ olsun dernek başkanımız ve yönetimi teşekküre geldiler. Beraberinde de önümüzde ki günlerde de gerçekleştirmeyi düşündükleri birkaç projeyle alakalı istişarede bulunduk. Ben kendilerine zahmet edip buraya kadar gelerek mukabelede bulundukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

İnegöl’ün renkli bir çiçek bahçesi olduğunu hatırlatan Aktaş konuşmasının sonunda; “Çiçek bahçemizin önemli renklerinden biri olan Abhazya kökenli vatandaşlarımızın da ihtiyaçlarının sorunlarının dinlenilmesi, örf adetlerinin yaşatılması adına kurulmuş olan derneğimizin yaptığı her hayırlı çalışmanın kesinlikle yanında ve arkasında olacağımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu vesileyle de bizi sayıp geldikleri için kendilerine tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Abhaz Kültür Derneği üyeleri Başkan Aktaş’a çiçek takdiminde bulundu



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş