Ahıskalılardan Mevlid-i Şerif

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından sürgünün 71´nci yılı nedeniyle Sürgün sırasında hayatını kaybedenler için Mevlid-i Şerif okundu.

Yayınlama: 30.11.2015
488
A+
A-

Sürgünün 71´nci yılının Çanakkale´de düzenlenen programla anılmasının ardından İnegöl’de de sürgündü hakkın rahmetine kavuşan Ahıska Türkleri için mevlid düzenlendi.

 

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından dün Fatih Mahallesinde bir apartmanın zemin katındaki salonda düzenlenen Mevlid-i şerife, Kaymakam Ali Akça, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş ve çok sayıda Ahıska Türkü katıldı.






 

Mevlid-i Şerif sürgün sırasında hayatını kaybeden Ahıska Türkleri için yapılan dua ile sona erdi.

 

MEVLİD-İ ŞERİF OKUDUK

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Bu sene sürgün yıl dönümünün 71. Yılı. Çanakkale zaferinin de 100. Yılı. Türkiye genelinden gelen 500 Ahıskalı Çanakkale’de toplandık. Biraz daha anlamlı olsun istedik. Orada şehitlerimize dua ettik, mevlit okuduk. Konferanslarla iki günümüzü tamamlayıp İnegöl’e geldik. Orada ben şunu gördüm; geçmişte 7 düvelden nasıl ülkemize geldilerse, Avustralya, Yeni Zelanda, belki de Türkiye’yi hiç bilmeyen ülkelerden, bu gün bakıyoruz yine aynı günleri yaşıyoruz. Ülke olarak aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Yine içerden ve dışarıdan düşmanlarımız Türkiye’ye zarar vermek için gayret içindeler. Bizler uyanık olmamız lazım. Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Ülkemizi sahiplenmemiz lazım. Ülkemiz olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. Nene hatunun dediği gibi ‘bebem anasız büyür ama vatansız büyüyemez’. O yüzden biz önce vatanımıza sahip çıkacağız. Türkiye bizleri sahipsiz bırakmaz. Çanakkale’deki programın ardından İnegöl’de de sizlerin de katılımı ile Mevlid-İ Şerif okuduk. Allah kabul etsin. Bu seneki sürgün yıl dönümümüzü tamamladık.” Dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş