Aktaş’tan bayanlara jest

İnegöl Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile Otel Park’ta bir resepsiyon düzenledi.

Yayınlama: 10.03.2016
440
A+
A-

Toplumun farklı katmanlarından pek çok kadının davet edildiği geceye Başkan Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları ve protokol üyeleri eşleriyle katılırken İnegöllü iş kadınları, öğretmenler, okul müdürleri, doktorlar, din görevlileri, polis memurları, hakimler, savcılar ve İnegöl Belediyesi bayan personeli de gecede yer aldı.

 

Sanatçı Rıdvan Sayın’ın sahne aldığı programda bayanlar için birbirinden özel şarkılar söylendi.






 

Gecede bayanlara hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kadınımıza değer vermek geleceğe yapılan en büyük yatırımdır” dedi.

 

Aktaş konuşmasında; “Değerli çalışan kadınlarımız, anamız, bacımız, yârimiz, yol arkadaşımız, emek ve hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan kadınlar…” diyerek başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan kadınların, yani sizlerin günüdür” dedi.

 

KADINLARIN ONURLU GÜNÜ

Kadının en güzel mevkii İslam dini ile kazandığını belirten Başkan Aktaş, “Emeğin vicdanı olan kadınlarımızın bu onurlu gününü yürekten kutluyorum. Günümüzde de kadınların, sosyal, ekonomik ve politik katkılarına her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğuna inanıyor ve kadınların hayatın tüm katmanlarında yer alarak kendilerini daha iyi ifade edeceğini ve haklarını daha iyi savunacağını düşünüyorum.”

 

KADIN ‘HAKLARIYLA’ KADINDIR

Kadına değer vermenin geleceğe yapılan en büyük yatırım olduğunun altını çizen Başkan Aktaş; “Ben her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır düşüncesine katılmıyorum. Ben her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın vardır düşüncesindeyim.”

 

“Ben gücümü annemin duasından, moral ve motivasyonumu eşimin bana olan inancı ve desteğinden, kararlılığımı ve geleceğe bakışımı çocuklarımın gözlerinden alıyorum. Bir belediye başkanı da olsam en büyük sığınağım annem, eşim ve çocuklarım… Bizler, güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak; kadını ve erkeği ile tüm toplum kesimlerini güçlendirmek ve haklı taleplerini biran önce gerçekleştirmek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız” dedi.  

 

“Bursa’nın 17 ilçesinde toplam 57 başkan yardımcısı bulunuyor. Bunlardan 4’ü ise bayan. Bu 4 başkan yardımcısından biri İnegöl’ümüzde bulunuyor” diyen Aktaş; Daire müdürlerimiz arasında da bayan müdürümüz mevcut. Toplumun hangi kademesine bakarsanız bakın mutlaka bir kadın eli değdiğini görüyorsunuz. Bugün ki gelinen durumda kadınlarımızın mobilya sanayisinde de yer aldığını hatta ağır sanayiye dahi el attığını görmekteyiz” şeklinde konuştu.

 

Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Kaymakam Ali Akça ise kadının hayatımızdaki önemine vurgu yaptı.

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş yemeğe katılan kadınlara çiçek ve hediyeler takdim etti.

 

GÜNÜN ANISINA ŞİİR

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ın okuduğu şiirler geceye damga vurdu. Aktaş, ‘Annem’ şiiriyle duygulandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş