Aktaş’tan küçük mucide ziyaret

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Encümen Üyeleri, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören ve son günlerde yaptığı elektrikli araba ile gündeme gelen 16 yaşındaki Muhammet Ubeyt Aytekin’i ziyaret etti.

Yayınlama: 18.11.2015
461
A+
A-

İnegöl İmam Hatip Lisesi’nde Aytekin’i ziyaret eden Başkan Aktaş, hem arabayı denedi hem de küçük mucit’e hediyesini takdim etti.

 

KARDEŞİMİZİ VE AİLESİNİ KUTLUYORUM






Elektrikli arabayı denedikten sonra açıklamalarda bulunan Aktaş, “Türkiye’nin yerli otomobili çok sık konuştuğu bir dönemde, İnegöl’den ve işin ilginci İmam Hatip Lisesi’nden bir kardeşimizin babasının elektrik mühendisi olması nedeni ile bu işlere uzak değil. Babasının da bu iş için ciddi teşviki var. Ulusal basında kardeşimizin bu çalışmasını gördük. Bugün de bizzat encümen üyelerimiz ile birlikte ziyaret edelim dedik. Sağolsun bana da bir tur attırdı. Tabi ilginç olan boyutu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan bir çocuğun, bu tip projelere ilgi duyması. Daha öncesinde bir kaç projesi daha varmış. Ama bu biraz daha elektrik enerjisi ile çalışan otomobil. Tabi projesi ile alakalı kendisi ile konuştuğumuzda da, TÜBİTAK’tan gerekli belgeler gelecek, onlarla alakalı sunum yapacak, projesini sunacak. Ben umut ediyorum ki buradan iyi bir sonuç çıkar. Bizim de yapabileceğimiz bir şey varsa elimizden geleni yapacağız. Encümen üyesi arkadaşlarımız ile bugün gelip, kardeşimizi tebrik edelim, çam sakızı çoban armağanı hediye takdim edelim hem de bizzat görerek istişare edelim istedik. Bu okulun mezunu olduğum için de mutlu oldum açıkçası. Ama neticesinde İnegöl’de bir kardeşimizi, yavrumuzu, böyle mucit icat kabulünden bir proje ile ilgileniyor olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ben kardeşimizi ve ailesini kutluyorum” dedi

 

Küçük mucit Muhammet Ubey Aytekin ise, “Sonuncu sınıfta okuyorum, 16 yaşındayım. Daha önce sınırsız elektrik enerjisi projemiz vardı. Onun üzerine uygulamak için yaptık arabayı. Başkanımız da sağolsun ziyaretimize geldi. TÜBİTAK’a daha vermedik, kılavuzları açıklanmamış. Kılavuzlar açıklandıktan sonra vereceğiz inşallah. 2 Ayda yaptık arabayı. Yazılım bana ait. 70 Km’ye kadar hız yapıyor. Tabi tek kişi olunca” ifadelerini kullandı.

 

AKTAŞ’TAN KÜÇÜK MUCİDE ULTRA DESTEK

Küçük mucit Muhammet Ubey Aytekin’in elektrik mühendisi olmak istediğini söylemesi üzerine Aktaş, üniversiteyi kazanması durumunda üniversite boyunca kendisine bursa sağlayacağını ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş