İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

İnegöl Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yılı ve Milli Şair Mehmet Akif’i anma programı düzenlendi.

Yayınlama: 16.03.2016
425
A+
A-

Belediye Meclis Üyesi Irmak Akçay’ın sunumu ve İnegöl Belediye Tiyatrosu’nun tiyatral gösterisiyle gerçekleştirilen ‘İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy’ programı Mobilya Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Irmak Akçay, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamını anlatırken; İnegöl Belediye Tiyatrosu oyuncuları da Akif’in hayatından kesitler sundu.






 

Programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterirken ilçe protokolünden de yoğun katılım oldu.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, meclis üyeleri, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programda Mehmet Akif Ersoy’un okul yıllarından başlayarak hayatındaki önemli dönüm noktalarını anlatan Irmak Akçay’ın konuşmalarının arasında İnegöl Belediye Tiyatrosunun oyuncuları tarafından hazırlanan 7 skeç sahnelendi.

 

Programın sonunda sahnede okunmaya başlanan İstiklal Marşı’nın 10 kıtası seyirciler arasından çıkan oyuncular tarafından okunurken izleyicilere de duygusal anlar yaşattı.

 

Programın sonunda konuşma yapan Başkan Aktaş; Milli birlik ve beraberlik şuurumuzun temellerinin atılmasında önemli bir adım olarak gördüğümüz, her dinleyişimizde milletçe yeniden dirildiğimiz İstiklal Marşımızın kabulünün 95. Yılını kutluyoruz. Değerli meclis üyemiz ve aynı zamanda tarihçi olan Irmak Akçay Hanımefendinin anlatımı, her biri tiyatroya gönül vermiş olan İnegöl Belediye Tiyatro Topluluğumuzun kıymetli oyuncularının tiyatral gösterisiyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatına dair bilgiler öğrendik. Ben kendilerine bu muhteşem gece için çok teşekkür ediyor, Akif’in dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal marşı yazdırmasın, öyle acı günler yaşatmasın diyorum” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş