Alışveriş boykotu

İnegöl’de kaldırım işgallerine bir dikkatte İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi dikkat çekti. Kaldırım işgallerini eleştiren Meclis Başkanı Şeyma Topalak, “Biz kadınlar meclisi olarak gerekirse kaldırımları işgal eden esnafı, firmaları bilbordlarda afişe edeceğiz ve alışveriş yapmayarak protesto edeceğiz” diye konuştu.

Yayınlama: 16.09.2014
984
A+
A-

İnegöl’de özellikle bayanların büyük sıkıntı yaşadığı kaldırım işgalleri İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi’nin de gündemine geldi.

 

KALDIRIM İŞGALİ NEDENİYLE YOLUN ORTASINDAN YÜRÜNÜYOR






Kaldırım işgalleri ile ilgili toplanan İnegöl Kent Konseyi Kadınlar Meclisi üyeleri adına bir açıklama yapan Meclis Başkanı Şeyma Topalak şunları dile getirdi: Yaklaşık 2,5 aydır kent konseyi bünyesindeyiz. Saha ve anket çalışmalarımız oluyor. İlk günden bu güne kadar kadınların ortak talebi kaldırımların işgali ve yürünmez hala gelmesidir. Herkes bilmelidir ki kaldırımlar yayalarındır ve kaldırım işgali bir hak ve özgürlük gaspıdır. Bir kentin kaldırım kültürü o kentin esnaf ve çevreye saygı ve duyarlılığının fotoğrafıdır aynı zamanda. ‘İnegöllüler yolun ortasından gider’ sözü civar illerde konuşuluyorsa bunun sebebi kaldırımlar işgal edildiği içindir.

                    

KALDIRIM İŞGALCİLERİ AFİŞE EDİLECEK

Biz kadınlar ve özelliklede çocuk arabasıyla yürümek zorunda kalanlar için Bu kentin en büyük problemi kaldırımların işgal edilmesidir. Kaldırımlarına kahve açılmış bir yerde yürümenin ve adeta kahvenin içinden geçmenin ne demek olduğunu, ne kadar can sıkıcı olduğunu ancak yaşayanlar bilir. İşgalciler, Bu durumu evdeki eşlerine sorarlarsa sanırım fikirleri değişecektir. İnegöl bu sıkıntıdan kurtulmalıdır. Biz kadınlar meclisi olarak gerekirse kaldırımları işgal eden esnafı, firmaları bilbordlarda afişe edeceğiz ve alışveriş yapmayarak protesto edeceğiz. Bu konuda binlerce kadının bizimle aynı duyguları paylaştığını aktarmak istiyoruz.

                    

KALDIRIMLARI İŞGAL ETMEYEN ESNAFI KUTLUYORUZ

Görüştüğümüz onlarca esnaf, yasağın çıkması halinde uyacaklarını söylemektedirler. Buradan kaldırımları işgal etmeden ticaret yapan yüzlerce esnafı kutluyoruz. Bunların başında BİM, A101 ve bazı beyaz eşya firmaları gelmektedir. Para kazanmak için kaldırımlara sergi açmak gerekir zihniyeti kesinlikle yanlıştır. Kaldırımı işgal yasağı uygulanamaz diyenlere şunu hatırlatmak isteriz. 17 yıl önce otobüslerde sigara içmek serbestti, dört yıl önce de kahve ve kapalı mekânlarda sigara içmek serbestti. Fakat şimdi kim bu yasağı delebilir ki? Biliyoruz alışkanlıkları değiştirmek çok zordur ama başkalarına zulmün olduğu her alışkanlık değişmelidir. Başta sayın kaymakamımız, belediye başkanımız ve esnaf odaları başkanları olmak üzere hepsini eşleriyle, çocuk arabalarıyla birlikte kaldırımlarda yürümeğe ve konunun boyutlarını detaylı olarak görmeye çağırıyoruz. Mutlaka bir çözüm bulacaklardır. Bizler kent konseyi kadınlar meclisi olarak, hiçbir istisna olmaksızın kaldırımlara bir şey konulmamasını ve tamamıyla yayalara tahsis edilmesini istiyoruz. Aynı yasağın semt pazarlarında da uygulanmasını istiyoruz.İnegöl’ümüz, bu güzel kentimiz kaldırımlarına araç ve ticari eşya konularak işgal edilme ayıbından er geç kurtulmalıdır.

                    



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş