Bakkallara hijyen eğitimi veriliyor

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 5 Temmuz 2013 tarihinde yayınladığı hijyen yönetmeliği kapsamında İnegöl Halk Eğitim Merkezi’nin hijyen eğitimi almakla yükümlü sektörlere yönelik eğitimleri devam ediyor.

Yayınlama: 30.04.2014
888
A+
A-

Eğitimler çerçevesinde İnegöl Bakkallar Odası ile yapılan protokol gereği dün 350 bakkal esnafına hijyen eğitimi verildi. 750 üyesi bulunan odanın yapılan ilk eğitimleri sona ererken, eğitimlerin gruplar halinde devam edeceği bildirildi.

 

ÜYELERİN YARISI EĞİTİM ALDI






Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnegöl Bakkallar Odası Başkanı Hakan İnkaya şunları söyledi: İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde hazırlanan ve 5 Temmuz 2013 tarihinde resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre; gıda üretimi, perakende işleri ve insan temasının olduğu işlerde çalışanlara hijyen eğitimi verilmek zorunlu kılınmıştır. Bu eğitimleri Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sertifikalandırmaktadır. Biz de İnegöl Bakkallar Odası olarak Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Halk Eğitim Merkezi’mizle işbirliği yaparak eğitimlerimizi başlattık. Bugün eğitimlerimizin ilk bölümünü gerçekleştirdik. 750 civarındaki üyemizden 350’ye yakını eğitimlerini aldı. Alınacak bu sertifika ömür boyu geçerli olacak. Eğer eğitimlere katılmayan ve başvurusunu yapmayan üyemiz varsa odamıza başvursunlar. Çünkü Temmuz ayından itibaren bu konuyla alakalı cezai müeyyideler başlayacaktır. 8 saatlik bir eğitim söz konusu. 1 günde bitebilecek bir eğitim. Bu sertifikayı alırlarsa rahat edecekler. Ben bugün eğitimlerimize katılan tüm esnafımıza teşekkür ediyorum.

 

EĞİTİMLER 5 TEMMUZ’A KADAR BİTECEK

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir de; hijyen yönetmeliğine göre artık gıda ile uğraşanlarla ilgili portör muayenesi denilen sağlık karnelerinin kullanılmayacağını söyledi. Bunun yerine 8 saatlik hijyen eğitim belgesi verileceğini dile getiren Özdemir açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu yönetmeliğin amacı şu; gıda üretim ve perakende iş yerlerinde insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten işyerlerine ve insan bedenine teması olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği işyerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi programlarının planlanmasına, eğitimlerin verilmesine, işyeri sahiplerinin, işletmelerin ve çalışanların bu konudaki sorumluluklarına, bu işyerlerinde çalışmaya engel bulaşıcı hastalıkların ve cilt hastalıklarının belirlenmesine, bu hastalıklarının iyileşme halinin usul ve esaslarını bu yönetmelik belirliyor. Bu yönetmeliğe göre; gıda üreten, onu pazarlayan, perakende olarak satan bütün işyerleri bu yönetmelik kapsamına giriyor. Öncelikle bakkallar, oteller, pastacılar, lokantacılar, simitçiler, fırıncılar, kasaplar, gıda ile ilgili insan temasının olduğu bütün iş sektörlerinin hepsi bu kapsama giriyor. 5 Temmuz 2014 tarihine kadar bu sektörlerde çalışan ve yönetici konumunda olan herkes hijyen eğitimi almak zorunda. İşte bu kapsamda biz halkımızı bilinçlendirmek adına öncelikle oda başkanlarımıza 15 Kasım’da esnaf odalarımıza bir duyuru yaptık. Yine Ticaret ve Sanayi Odamızla protokol imzaladık. 5 Temmuz’a kadar bu eğitimleri bitirmek istiyoruz. Bugün de bu eğitimleri burada yapmış bulunuyoruz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş