Baykan, açtı ağzını yumdu gözünü

Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, yaşadıkları sorunlara ilişkin yaptığı açıklamalarıyla gündeme damgasını vurdu. ‘TOKİ’den ev alanların zarar ettiğini’, ‘UEDAŞ’ın çalışmadığı’, ‘Mimar ve Mühendisler Odası’nın görevi bırakması gerektiği’ yönünde eleştirilerde bulunan Baykan, sorunların çözümü için adım atılması gerektiğini söyledi.

Yayınlama: 07.07.2014
1.100
A+
A-

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, Cumartesi günü İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek, İnegöl’de yaşadıkları sorunları anlattılar.

 

TOKİ’DEN EV ALANLARIN ELİNDE KALIR






Ziyarette yaşadıkları sorunları bir bir sıralayan Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  TOKİ yapılırken İnegöl’deki malzemeciler de bir çivi satamadı. Onlar da zarar etti, biz de zarar ettik. TOKİ’nin ikinci eli de yok. Alanlar da zarar ediyor. İnsanlar kiradan kurtulayım diye alıyor, ama o kira parasını otobüslere veriyor zaten. TOKİ’den ev alanların elinde kalır. Varsa bunun aksini iddia eden gelsin.

 

KÖYLERDE EV YAPILAMIYOR

Şuanda müteahhitler olarak büyükşehir yasasının ne olduğunu halen bilmiyoruz. Belediye Başkanımızı ziyaretimizde de bazı isteklerde bulunduk. Kendisi Büyükşehir’e bağlandığımız için müdürlerin falan yerlerinin değiştiğini söyledi. 5-6 ay bir şey istemeyin dedi. Kendisini biz de haklı gördük. Gerçekten Büyükşehir’e bağlanmanın bazı sancıları olacaktır. İyi mi oldu, bana göre iyi olmadı. 91 köy mahalle oldu. İnegöl Belediyesi oranın yolunu asfaltını nasıl yapacak. Mahmudiye Mahallesinde asfaltlanmamış bir sürü yol varken, Sulhiye’nin yolunu nasıl asfaltlayacaksın. Köylerde şuanda ev yapılamıyor, nasıl yapılacağını kimse bilmiyor.

 

UEDAŞ ŞUANDA ÇALIŞMIYOR

UEDAŞ’la ilgili de sıkıntılarımız var. UEDAŞ müdürü sanki oranın müdürü değil de İnegöl’de birkaç firmanın müdürüymüş gibi davranıyor. Oraya çıktığımızda hiçbir talebimiz yerine getirilmiyor. Ayı şığı sokakta 80 dairede halen elektrik yok. İnegöl UEDAŞ şuanda çalışmıyor. Bir sıkıntı olduğunda topu belediyeye atıyor. Ama Belediye Başkanımız da işin böyle olmadığını söylüyor.

 

BU İŞİ YAPAMIYORSAN BIRAKACAKSIN

Mimarlar, mühendisler neden hiç konuşmuyor diyebilirsiniz. Ben de merak ediyorum mimarlar, mühendisler neden hiç konuşmuyor. Mimarlar Odası temsilciği, Mühendisler Odası temsilciliği var İnegöl’de, ama varlıklarıyla yoklukları belli değil. Bu işi yapamıyorsan bırakacaksın. Biz konuşmak zorundayız, çünkü bir arsa aldığımızda mimar, mühendis, yapı denetim ve Belediye parasını alıp kenara çekiliyor. Biz arsayla baş başa kalıyoruz. Para bizden çıkıyor. Her şeyden biz sorumluyuz.

 

İNŞAATLARA İLETİŞİM NUMARALARI ASILACAK

İnegöl’deki tüm inşaatlarda, inşaatı yapan firmanın kim olduğu, hangi müteahhidin yaptığının yazılması lazım. Ayrıca bir de telefon numarası yazılması lazım. Bunu bizden emniyet istedi. Şahıs inşaatlarının dahi bunu yapması, tabelasını asması lazım. Denetim firmaları tarafından bunlar asılıyor, ama altına telefon yazılmıyor. Polis arkadaşlar gece biz 3’te hırsızı yakalıyoruz, ama inşaat sahibini aramamız gerekiyor diyor. İnşaat sahibini bulamayınca bir şey yapamadıklarını söylüyorlar. Bütün inşaatlara bu bilgilerin yazılması lazım. İnşaat bitene kadar da bu orada asılı kalmalı.

 

İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş da Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş