Bedelli İnegöl’ü etkilemedi

Bedelli Askerliğin gündeme gelmesinin ardından 2. el araba piyasasında yurt genelinde düşüş yaşanırken, ilçemiz ise Bedelli Askerlikten etkilenmedi. Bedelli Askerlik ücretini bulmak isteyen vatandaşlar araçlarını satışa sunarak 2. el piyasasında düşüş meydana getirdiği haberleri yayılırken, İnegöl’de ise 2. el araçlarda herhangi bir düşüş yaşanmadığı görüldü.

Yayınlama: 08.12.2014
646
A+
A-

Cumartesi günü MERPA da araçlarını satışa sunan araç sahipleri konu hakkında görüşlerini belirterek, 2. el piyasasında herhangi bir düşüşün olmadığını söyledi.

 

2. ELDE DÜŞÜŞ YAŞANACAĞI ANLAMINA GELMİYOR






Aracını satmak için pazar yerine geldiğini ifade eden İbrahim Taşçı, “Bizde haberlerden seyrediyoruz. Hatta adamın birisi bedelliden dolayı satılıktır yazmış. Bursa gündemini de yakından takip ediyorum. Orada da 2. el piyasasında düşüş yaşandığına dair haberler var. Bence o haberlerin çoğusu yalan. İnsanlar bedelli askerlik yapmak için araçlarını satışa sunması, 2. elde düşüş yaşanacağı anlamına gelmiyor. İstanbul diyebiliriz belki” dedi.

 

MANEVİ TARAFINI DA DÜŞÜNMEK LAZIM

Bedelli Askerlik nedeni ile araçlarını satışa sunan insanların manevi tarafını da düşünmeleri gerektiğini ifade eden Taşçı, “Çoğu insan bu nedenden dolayı aracını satığa çıkarıyor. Onları anlayabiliyorum. 18 Bin TL çok değil. Adam askerlik yapmak yerine çalışsa yine aynı paraya tekabul edecek belkide. Hatta askere gidince yine orda yapacağı harcamalarla daha da para katlanacak. Mantıklı olan bedelli gibi geliyor ama manevi tarafını da düşünmek lazım” şeklinde konuştu.

 

2. EL ARAÇLARDA DÜŞÜŞ YOK

Galericiler Sitesi Başkanı İbrahim Seymen ise, “Gördüğünüz gibi hiçbir kıpırdama yok. Ama yıl başında illa kıpırdamalar olacaktır diye tahmin ediyoruz. Haberin doğruluk payı var mı bilmiyorum ama benim gözetlediğim şu anda İnegöl’de herhangi bir kıpırdama yok. 2. El araçlarda düşüş yok. Ama yıl başının ardından kıpırdamalar olcaktır” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş