Belediye çalışmaları tam gaz

İnegöl Belediyesi, Alanyurt Yeni Mahalle Seçil Sokak’ta daha önce çalışmalarına başladığı 23 araçlık otopark ve koruluk alanını vatandaşın hizmetine sundu.

Yayınlama: 16.01.2016
476
A+
A-

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, tamamlanan çalışmaları inceleyerek açıklamalarda bulundu.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kansu, “Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor. Yaşanabilir bir İnegöl hedefiyle çıktığımız bu yolda özellikle şehrimizi rahatlatacak otopark alanları, yeşil alanlar, dinlenme alanları, çocuk parkları üretme çabamız kentin her alanında artarak devam ediyor. Ayrıca; şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler de geliştiriyor ve uyguluyoruz. Özellikle mahalle otoparkı ve koruluk alanı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir.






 

“Bilindiği üzere son olarak Kemalpaşa Mahallesi Dürüst Sokak’ta 35 araçlık yeni bir otopark uygulaması ile Alanyurt Üçevler Mahallesi Evren Soylu Sokakta koruluk alanını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün de şehrimizi güzelleştirmek, modern bir şehir kurmak adına yaptığımız çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Bu kapsamda Alanyurt Yeni Mahallesi Seçil Sokakta 23 araçlık yeni bir otoparkı ve Koruluk Alanını halkımızın hizmetine sunmanın sevincini birlikte yaşıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu otopark düzenlememiz şehrimize kazandırılan 39. Mahalle Otoparkı uygulamamızdır. Ayrıca Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin üyesi bir belediye olarak şehrimizde yeşil alanların sayısını artırma adına çocukların doğada geçirdikleri zamanın giderek azaldığı ve doğa ile temas kurabilecekleri alanların da hızla yok olduğu bir dönemde hem doğayı hem de çocuklarımızı koruma gerekliliğinin farkındalığıyla hareket ederek bu koruluk alanı projesini de hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Söz konusu olan otopark ve koruluk alanı; hazırlanan peyzaj düzenleme projesi çerçevesinde 3214 m2 alan üzerinde projelendirilmiştir. Bu alanın 345 m2’lik kısmı araç park alanı olarak 551 m2’lik kısmı sert zemin yürüyüş alanı, 2318 m2’lik kısmı ise yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Yeşil alanlara 110 adet fıstık çamı ve 20 adet akasya olmak üzere toplam 130 adet yetişkin ağaç dikilmiştir. 23 araçlık otopark ve koruluk alanı uygulamamızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 65 bin TL’dir. Bu koruluk ve otoparkımızı Alanyurt Mahallesi Seçil Sokak üzerinde teşkil ettirerek, bölgenin ihtiyacını gidermenin yanında, mahalleye görsel ve fonksiyonel bir yaşam alanı da kazandırmış olduk. Yapılan bu otopark ve koruluk alanı çalışmamızın ilçemize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş