Binler İHH’nın iftarında buluştu

İnegöl İHH tarafından önceki gün heykel meydanın düzenlenen kardeşlik iftarında 2 bin kişi hep birlikte iftar açtı. İnegöl’de ikamet eden 300’ye yakın Suriyeli muhacirin de katıldığı iftar programında aynı zamanda Kadir gecesi coşkusu da yaşandı.

Yayınlama: 15.07.2015
605
A+
A-

İnegöl İHH tarafından düzenlenen kardeşlik iftarı yoğun bit katılımla önceki akşam düzenlendi. İftara Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, bazı okul müdürleri, oda ve dernek başkanları ile belediye meclis üyeleri katıldı.

 

HER AY 100 LİRANIZI AYIRIR MISINIZ?






İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram şöyle konuştu:  Şuanda birçok yerde iftar organizasyonları var. Aslında biz bu iftarımızı ertelemiştik. Ümmet iftarında hayırsever vatandaşımız bu iftarı karşılayacağını söylemişti. Yer ile ilgili de Belediye Başkanımız katkı koydu. Bu vesileyle de bu iftarı yapma fırsatı bulduk. Bu yıl üçüncü iftarımızı düzenliyoruz. İlk iftarımızı sadece yetim ailelerimiz, ihtiyaç sahiplerimiz ve onların sponsorlarının katıldığı bir iftardı. Yaklaşık 900 kişilik bir iftar. Geçtiğimiz günlerde büyük bir coşkuyla ümmet iftarımızı gerçekleştirdik. Orada da sadece hurma, su ve simit vardı. Oraya yoğun miktarda teveccüh oldu. Seneye yine ümmet iftarına şimdiden davet ediyoruz. Son iftarımızı bugün düzenliyoruz. Bizler İnegöl’de sizlerin destekleriyle 80’e yakın yetimin her ay düzenli olarak bakımına katkıda bulunuyoruz. Eğer desteklerinizi arttırırsanız bu sayıyı 100’e, 120’ye çıkarabiliriz. Dünya çapında 35 farklı ülkede yetime bakıyoruz. İHH’nın baktığı yetim sayısı 70 bine dayandı. Ama bunun yetersiz olduğunu bir kez daha söylüyorum. Bu anlamda sponsor kayıtlarımız devam ediyor. Her ay 100 liranızı ayırırsanız, dünyada bir yetimin daha belki de kurtuluşuna vesile olacağız. İnegöl’de 230 tane ihtiyaç sahibine erzak dağıtımı yaptık. Bu sayının artması da hayırseverlerin destekleriyle olacaktır. Bundan sonra ki hedefimiz 400’ü geçen yetim sayımızı bine ulaştırmak. Buna da katkılarınızı bekliyoruz.

 

İHH GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Konuşmasına İnegöllüleri İHH’ya destek vermeye davet ederek başlayan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise şunları kaydetti: Gittiğimiz birkaç Afrika ülkesinde İHH’nın imzasını ziyadesiyle görmüş birisiyim. İHH gerçekten çok önemli çalışmalara imza atıyor. Bu yüzden durumu müsait olan kardeşlerimizden ricamız; az demesinler, çok demesinler yetim projesi veya farklı bir proje olur. Destek vererek gerçekten çok doğru yere gittiğini bizatihi göreceklerdir. Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum. İftarın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

 

İHH BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATIYOR

AK Parti Bursa Milletvekili İsmet Su ise, “İHH gerçekten gönül seline dokunurcasına faaliyetler yapıyor. Ve gerçekten büyük bir açığı kapatmakta. Mutlaka diğer yardım kuruluşları da var. Fakat İHH’nın yeri bir başka. Ümmet iftarına katıldık. Orada ki sofranın hali insanları daha manevi bir ortama, daha farklı boyutlara doğru götürdü. Fakat burada da gerçekten güzel bir meydanda Belediye Başkanımızın da katkılarla bu kadar güzel bir organizasyonu gerçekleştiren İHH yöneticilerine teşekkür ediyorum. Gerçekten vermekle bir şey eksilmez. İnegöllü zaten cömerttir, İnegöllü her zaman verir. Bunca Suriyeli kardeşimizi de burada misafir etmesinden belli. İnşallah diğer yardımlarda yarış halinde olan İnegöllü kardeşlerimizi şimdiden kutluyorum” diye konuştu.

 

İHH ZOR ZAMANLARDA YARDIMA YETİŞİYOR

Kaymakam Ali Akça ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Biz İHH zor zamanlarda, zor anlarda, zor durumda kalmış insanların yardımına yetişen bir yapılanma olarak biliyor ve kabul ediyoruz. Allah zor zamanda, zor anlarda kalan insanlara yardımını esirgemesin. Bu faaliyetlerden dolayı da kendilerini tebrik ediyorum. Ramazanın bitmesine de 3 gün kaldı. İnşallah Cenab-ı Hak bizlere bayrama yetişmeyi de nasip eder.”

 

İNEGÖL ENSAR OLDU

İç savaş nedeniyle İnegöl’e yerleşen ve İHH’nın iftarına katılan Suriyeliler adına bir konuşma yapan Cemil Fattah, “İnegöl bize sahip çıktı. İnegöl ensar oldu. Muhacir kardeşlerine kucak açtı. Çok teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun” şeklinde konuştu.

 

HARÇIKLARINI YETİMLERE BAĞIŞLADI

Önceki akşam Anıt önünde gerçekleşen İHH iftarında 7 yaşındaki Muhammet Uzun, harçlıklarıyla biriktirdiği kumbarasını yetimlere bağışladı.  Yaz boyunca harçlıklarını biriktirdiği kumbarasını İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram’a teslim etti. Yetim çocukların resimlerini gördüğünde oğlu Muhammet’in çok duygulandığını belirten baba Mikail Uzun, “Oğlum paylaşmayı çok seviyor. İHH’nın broşürlerinde yetim çocukları görünce çok duygulandı. ‘Onların yok benim var, harçlıklarımla biriktirdiğim kumbarayı onlara vermek istiyorum. Onlarda bayramlık alsınlar’ dedi. Bizde bugün Anıt önündeki iftara katıldık. Oğlum harçlıklarıyla biriktirdiği 400 lirayı İHH Başkanı Fikret Bayram’a teslim etti” şeklinde konuştu.

 

Küçük Muhammet’e bu örnek davranışından dolayı teşekkür eden İHH Başkanı Fikret Bayram ise, “Muhammet’in bizlere emanet ettiği bu yük, taşınamayacak kadar ağır bir yük. Şu küçük gönüllerin yapmış olduğu hayırları en üst seviyede yerine ulaştırmak için çabalıyoruz. Bundan dolayı sizlerden dua bekliyoruz. Allah kendisinden razı olsun” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş