Bursa’ya yeni bir orman

Bursa Valisi Münir Karaloğlu: Mudanya’da kaybettiğimiz ormanlık alanı yeniden elbirliğiyle yeşillendirecek, Bursa’ya yeni bir orman kazandıracağız, dedi.

Yayınlama: 08.10.2015
533
A+
A-

İlk ağaç dikiminin 18 Ekim’de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirileceğini belirten Vali Karaloğlu, Ormanlık alanın bir kısmına Şehit Yarbay İlker Çelikcan isminin verileceğini ifade etti.

 

HER FİDAN BİR CAN BURSA’YA YENİ BİR ORMAN






Geçtiğimiz ay Mudanya’da çıkan orman yangını sonunda 170 Hektar alan kül olmuştu. Konuyla ilgili Bursa Valiliği tarafından Hilton Bursa’da bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya ve Osmangazi Belediye Başkanları, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Çoşkun ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

 

HERKESE TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Karaloğlu; Yangının neden çıktığı halen soruşturma konusu olsa da, sabotaj olma ihtimali çok zayıf. Yangının; yine bir ihmal, yine bir duyarsızlıktan kaynaklandığını düşünüyorum, dedi. Şiddetli rüzgara rağmen yangına anında müdahele edildiğinin altını çizen Vali Karaloğlu; yangının yerleşim yerlerine sirayet etmeden söndürülmesinin büyük başarı olduğunu ifade ederek tüm itfaiye erlerine, vatandaşlara ve çevre illerden yardıma gelen itfaiye teşkilatlarına teşekkür etti.

 

ANAYASA MADDE 169

Konuşmasında yangın sonrası yapılan spekülasyonlara cevap veren Vali Karaloğlu, Anayasanın 169. Maddesini hatırlattı: “Yanan ormanların yerinde yeni orman yetiştirilir, bu yerlerde başka çeşit tarım ve hayvancılık yapılamaz. Bütün ormanların gözetimi Devlete aittir.” Anayasanın hükmünün çok açık olduğunu, buna rağmen çıkarılan dedikodulardan üzgün ve rahatsız olduğunu ifade etti. Yangın alanına Rezidans, otel, AVM kesinlikle yapılmayacağının altını çizen Vali Karaloğlu bu iddiaların hiçbir gerçekliğinin olmadığını ifade ederek,  kül olan 170 Hektarı inşallah elbirliğiyle yeniden yeşillendirecek,Bursa’ya yeni bir orman kazandıracağız, dedi.

 

İLK DİKİM EKİM’DE

Hali hazırda ağaç dikimi için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Vali Karaloğlu, ‘her fidan bir can, Bursa’ya yeni bir orman’ sloganıyla başlattıkları dikim kampanyasının ilk etabını 18 Ekim’de gerçekleştireceklerini belirtti. Kademeli olarak tüm alanın ağaçlandırma işlemlerinin 2016 ilkbaharına kadar tamamlanacağını söyledi. İlk Dikim kampanyasına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katılacağını ifade eden Vali Karaloğlu; tüm Bursalıları ağaç dikim kampanyasına davet etti. Ayrıca Mudanya’daki Orman Alanının bir kısmına Şehit Yarbay İlker Çelikcan ismi verilecek. 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş