Camiler denetimden geçiyor

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, ekibi ile birlikte hemen hemen her gün köylere giderek hem camileri denetliyor hem de camilerin eksik ve aksaklıklarını not alıp giderilmesi için çalışmalarda bulunuyor.

Yayınlama: 06.11.2015
514
A+
A-

Müftü Güzel, bu çalışmaların hemen hemen her gün devam ettiğini ve eksik aksaklık noktasında ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

 

MÜSLÜMAN OLAN HERKESİN GÖREVİ NAMAZ KILMAK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kazım Güzel, “Camilerimizle birkaç sorunumuz var. Gerçekten camilerimiz en mükemmel şekilde yapılma noktasında halkımızın fedakârlığı var. Camilerimizde cemaat noktasında biz hala istediği noktaya ulaştığımıza inanmıyoruz. Bazen gittiğimiz yerlerde camileri bölüyorlar. Niye diye sorduğumuzda cemaat az olduğundan ısınamadıklarını söylüyorlar. Ben de diyorum ki, cami fazlalığı var. Camiyi bölmeyin cemaati çoğaltın. Müslüman olan herkesin görevi namaz kılmak. Camilerimizin cemaatle dolmasını istiyoruz. Peygamber Efendimiz döneminde olduğu gibi camilerin Kuran meclisleri, ilim meclisleri olmasını istiyoruz. Bunun içinde camilerimize bütün bayan kardeşlerimizi de çağırıyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, engelli kardeşlerimizi de çağırıyoruz. Yani toplumun her kesiminin cem olduğu, toplandığı, birleştiği bir mekân olmasın istiyoruz. Elbette cami her şeyden önce bir ibadet merkezidir. Ama ilim, hikmet, cemaat merkezidir. Müslümanların bütün meselelerini çözüme kavuştuğu meclisler ve mekânlardır. Dolayısıyla camilerimizin cemaatle olan sorunlarını çözmemiz lazım. Bu konuda fiziki olarak engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar var. Bunların çözümü için 6 ay müsaade istedik. 6 ay sonunda belli yerlerden başlayacağız. Yine arzumuz en azından Cuma namazlarında belirli camilerimize hanım cemaati gelebilmesine camilerimizi hazırlamak istiyoruz. Bazı camilerimizde hanım kardeşlerimizin tuvalet veya abdest alacağı mekânlar yok. Onunla ilgili çalışmalarımız olacak. Camilerimizi hem görevliler olarak hem de cemaat olarak iyi imar edilmiş noktaya getireceğiz. İmar kelimesinin bir manası da şenlendirmektir. Camilerimizin ilimle, irfanla, Kuran’la, zikirle, duayla dahası birlik ve beraberlik duygusunun gerçekleştirilmesiyle inşallah yeniden şenlendirmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş