Çarşıspor tam gaz

Basketbol Genç Erkekler C Grubu temsilcimiz İnegöl Çarşıspor, 4. hafta müsabakasında İnegöl Kapalı Spor Salonu’nda ağırladığı Elit Akademi Spor Kulübü’nü 56-36’lik skorla 20 sayı farkla yenerek 4. galibiyetini aldı.

Yayınlama: 28.11.2015
551
A+
A-

1998 ve 1999 doğum tarihli oyuncu grubunun oluşturduğu bu Genç Erkekler Ligi’nde 2000 doğumlu 3 tane oyuncuna yer veren ve bu sene sürelerini arttıran temsilcimizde galibiyette bu oyuncuların katkısı olması ise yüzleri güldürdü.

 

HER OYUNCU SKORA KATKI KOYUYOR






Temsilcimizde her geçen maç daha da yardımlaşmalı, iletişimin yüksek olduğu ve özellikle topa baskı kısmının daha sert müdafaa ile yapılması ayrıca ileriki maçlar içinde ümit veriyor. Geçtiğimiz maçlara nazaran ikili ribaunt mücadelelerinde de fiziki kondisyonlarının artması çok daha fazla sayıda hücum yapılmasının en önemli nedeni. Ön sahaya geçme hususunda yüksek tempolu bir oyun anlayışını benimseyen temsilcimizde, topun iyi paylaşılmasının en belirgin özelliği de sezon başından beri her maçta skorun geniş bir oyuncu sayısına dağıldığını gösteriyor. Özellikle benchten gelen oyuncuların da sahaya yansıttığı enerji ve dinamizm sayesinde çok daha geniş bir rotasyona sahip olması ise maçın ilerleyen dakikalarında saha da daha diri kalan bir takım izlememize sebep oluyor.

 

2000’Lİ BABACAN GÖZ DOLDURDU

Maç boyunca savunmada etkili olan ve sahip olduğu toplar neticesinde hücumda da kontrollü bir görüntü çizen temsilcimiz hiçbir periyot skor olarak geriye düşmeden ve devamlı şekilde farkı koruyarak kazanmasını bildi. Maçta 25 dakika sahada kalan ve yaş olarak hem kendi hem de rakip takım oyuncularından daha küçük olan Ahmet Babacan ise oynadığı basketbolla herkesi mest etti. Maçın kendi takımı adına attığı 12 sayı ile en skoreri olan Babacan, yaptığı savunma ile de mücadeleci yönünü göstermiş oldu. Gelecek için ümit veren ve Türk basketboluna kazandırılacak yeni bir yetenek olduğunu da böylece ilan etti. Çarşıspor’un galip gelmesinde 11 sayı ile katkısı olan Berkant Kaya’yı 10 sayı ile Onur Sak takip etti. Emre Erdoğan 9 sayı Furkan Doğan ve Furkan Arslan 6’şar sayı, Oğuzhan Üçevliler de 2 sayı ile skora katkıda bulundular.

 

VERİLEN ŞANSI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUM

Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Ahmet Babacan, “Bu sene 2000 doğumlu olmama rağmen her maç şu ana kadar dakikalarım artıyor. Zaten hocam da bu konuyu benimle konuştuğunda daha fazla forma şansı bulacağımı ve kendimi hazır tutmam gerektiğini iletti. Ben de verdiği şansı en iyi şekilde kullanmak için çaba gösteriyorum. Bugün sadece ben değil, tüm takım olarak iyi mücadele ettik. Hücumda daha etkili ve üretken olabilirdik. Daha fazla sayı bulabilirdik. Ancak bu konuda pek de iyi bir günümüzde olmamamıza rağmen iyi savunma yaptık ve farklı bir galibiyet elde etmiş olduk. Her maçımızı kazanmak istiyoruz. Kazandıkça özgüvenimiz de artıyor. İnşallah bundan sonra da bu grafiğimiz devam eder ve istediğimiz galibiyetleri alarak gidebileceğiniz noktaya kadar gideriz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş