ÇARŞISPOR’UN HEDEFİ; Türkiye Şampiyonası

Çarşıspor Basketbol Takımı’nın gelecek vaat eden yıldız oyuncusu Onur Sak, takım olarak Türkiye Şampiyonasına katılmayı arzu ettiklerini ifade ederek bu hedefin gerçekleşeceğine yürekten inandıklarını belirtti.

Yayınlama: 30.01.2016
533
A+
A-

İnegöl Çarşıspor’un 3 ve 4 numaralı bölgelerinde forma giyen ve geleceğe dair yatırımlarından biri olan başarılı ve genç yetenek Onur Sak, normal sezon maçlarının bitiminin ardından takımın gidişatı ve genel konularla alakalı kendisine sorulanları yanıtladı.

 

HEDEFE ULAŞTIK






Takımın normal sezonda 10’da 10 yaptığının hatırlatılması üzerine konuşan Sak, “İyi bir takım olduğumuzu en başından beri biliyorduk. Sezona başlarken ilk grup maçları için kendimize tüm karşılaşmalardan galibiyetle ayrılma hedefi koymuştuk. 10’da 10 yapıp grubu mağlubiyetsiz kapatmayı hedefliyorduk. Ve bunu başardık, hedefimize ulaştığımız için mutluyuz” dedi.

 

DİĞER TAKIMLARA GÖRE BASKIN BİR KARAKTERE SAHİBİZ

Hem takımının hem de kişisel performansını değerlendiren Sak, “Takım olarak elimizden gelenin en iyisini yatığımıza inanıyorum. 2-3 senedir birlikte oynuyoruz. Bunun bize çok büyük bir katkısı var. Bu yüzden gruptaki diğer takımlara göre daha baskın bir karakter olduğumuzu gösterdik. Kendimle alakalı olarak konuşmam gerekirse sorumluluk bilinci ile hareket ediyorum. Altyapılarda bile az biraz profesyonel yaşamayı öğreniyoruz. Bunları yapmaya çalışıyorum. Sadece teknik değil işin zihinsel kısmının da bu işin önemli bir parçası olduğunu kavradık. Bunun için her iki yönden de performansımı hep en üst seviyede tutmaya çalıştım. Bazen iniş çıkışlar yaşasam da bunlar beni çok etkilemedi” şeklinde konuştu.

 

İLERİYE GİDECEĞİZ

Play-Out maçları için çok sıkı çalıştıklarını belirten Sak, “Bu grubu da yenilgisiz bitirmek istiyoruz. Takım olarak birbirimize inanıyoruz. Elimizden ne geliyorsa nefesimizin yettiği kadar ileri gideceğiz” diye konuştu.

 

“EKSİKLERİMİZİ KAPATMAK İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ”

2 sezondur bu oluşumun içerisinde olduğunu belirten Sak, “İlk sezonum basketbolun doğrularını öğrenmekle geçti. İkinci sezonumda ise bunları sahaya yansıtıp kendimi basketbol anlamında geliştirmeye adadım ve birçok yönümü de böylelikle geliştirdim. Daha bir sürü eksiğim olduğunu biliyorum ve bunları kapatmak için çalışıyorum. İleride hayatımda basketbolun profesyonel bir yer etmesini istiyorum. Sürekli doğru çalışarak, daha fazla tekrar ederek ve kendimi geliştirerek çok daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“DERSLER VE ANTRENMANLAR NEGATİF ETKİ BIRAKMAMALI”

Antrenman ve okulu dengelemek zorunda olduklarını belirten Sak, “Aslında ikisi de birbirine çok benziyor. Antrenmanda yaptıklarınızı sahaya yansıtamazsanız o maçı kazanmanız çok zorlaşır. Okulda ise derste dinlediğiniz şeyleri sınav kâğıdına yansıtamazsanız dersi geçmeniz zor bir ihtimal olur. Dolayısı ile ikisi bizim zaten şu an da öncelikli hedefimiz. Derslerin ağırlığı ya da yaptığınız antrenmanlar hayatınızı negatif yönde etkilememeli. Pozitif düşünmek ve zaman oluşturmak bence bu işin iki en önemli unsurudur” dedi.

 

YÜKSELİŞİN SEBEBİ TAKIM FAKTÖRÜ

Son maçlarda kişisel istatistiklerindeki yükseliş hakkında konuşan Sak, “İstatistiklerimin yükselmesinde benden çok takımımın katkısı var. Sadece ben değil takım olarak son 3-4 maç gerçekten çok iyi ve hem hücumda hem de savunmada keyif veren basketbol oynadık. Takım arkadaşlarım ne kadar iyi olursa bende o kadar iyi bir performans gösteriyorum ve yapabileceklerim buna paralel bir şekilde artıyor” şeklinde konuştu.

 

HEDEF TÜRKİYE ŞAMPİYONASI

Sak, “Bizim bu sezonki amacımız Türkiye şampiyonasına katılabilmek. Ne kadar iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz. Oynamaya çalıştığımız basketbol her zaman özgün ve yaratıcı basketbol. Koç da her zaman bu konuda bize saha içerisinde yetki veriyor. Ben oyun kalitemiz ve düşüncelerimizin Türkiye şampiyonasına katılmayı başaracağımız yönde olduğunu görüyorum. Bu hedefin gerçekleşeceğine hepimiz yürekten inanıyoruz. Herkesten de destek bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş