Çelik’ten CHP’ye ziyaret

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde yeni Başkan ve yönetimini belirleyen CHP İlçe Teşkilatına hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Yayınlama: 17.12.2015
473
A+
A-

 

CHP EN ÖNEMLİ PARTİLERİMİZDEN BİR TANESİDİR

Ziyarette ilk olarak konuşan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğunu kongreye katılım göstermiştik. Bugün de yönetim kurulu arkadaşlarımızla sizleri ziyaret ediyoruz. Biz Ziraat Odası olarak çok dikkatli duran, hazır kıta duran bir durumumuz var. İlk ziyareti biz gerçekleştirdik. Bundan sonraki sürecinizde sizlere başarılar dileriz. Eskiden beri sizleri tanıyoruz. Parti içerisinde akrabalarımız da var. CHP, Atatürk’ün kurmuş olduğu bir parti, ilk partimiz, hepimizin sevdiği bir parti. Belirli bir yerde takılıp kalıyor, yukarıya doğru gidemiyor. Partinin ilkesi var. Ne olursa olsun bu ilkelerin dışına çıkılmaz. 25’te 27’de kalınır ama ilkeler vardır. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz, kardeş gibiyiz. Siyasetten önemli dostluklarımız, kardeşliklerimiz var. Aynı düğünde oynuyoruz, aynı cenazede yas tutuyoruz. Bizim için her parti önemli. CHP de en önemli partilerimizden bir tanesidir. Başarılar diliyoruz” diyerek oda ile ilgili bilgiler verdi.






 

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ise, “Odayı fazlasıyla tanıyorum çünkü ÇKS kayıtlısı bir çiftçiyim. Odanıza da kayıtlıyım. Yerel seçimler döneminde CHP’nin, bu ülkenin kurucu partisinin olmasının ötesinde en büyük özelliği proje partisi olmasıdır. Bizler yerel seçimler döneminde ayçiçeği kurutma tesisini projelendiren partiyiz. Bununla birlikte İnegöl’ün mobilya ve köfteden ibaret olmadığını sokaklarda bağıran, İnegöl’de tarımın, meyveciliğin hat safhada olduğunu ve sadece mobilya diye odaklanmanın doğru olmadığını söyleyen bir partiyiz. Bugün İnegöl Belediyesi bizim bu projelerimizin bazılarını hayata geçirmeye çalışıyor. Bunlardan bir tanesi ayçiçeği kurutma tesisi… Çevreyolunda betonarmesi bitti ama tamamlayamadılar. 20 bin üyemiz var, bunların büyük çoğunluğu ayçiçeği kurutuyor. Geçmişte OSB’de ayçiçeği kurutmasınlar, nerede kuruturlarsa kurutsunlar deniyordu. Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanların önünü açmak lazım. CHP’nin eskiden bu yana izlediği en büyük politika tarım ve hayvancılık politikasıdır. Hiçbir zaman tarım ve hayvancılık konusunda proje üretmeden siyaset gözetmedik. Bununla beraber yine STK ve odalara bir yerleşke projemiz vardı. İnegöl Belediyesi her zaman olduğu gibi proje üretemediği durumlarda CHP’nin projelerini alıyor ve bir yerden göstermelik olarak başlıyor. Ona da başlamışlar. En azından şu açıdan mutluyuz; İnegöl’de CHP olarak siyasal anlamda iktidarda olmadığımız için hizmet veremesek de projelerimizle öncülük ediyoruz. CHP bu ilkesinden asla vazgeçmeyecek” diye konuştu.

 

Ziraat Odasının kendileri için önemli olduğunu belirten Büyükışıklar, “Neden? Öncelikle sosyal demokrasi anlayışımızda işçi, köylü, tarım işçisi bunlar bizim için çok önemlidir. Bir ülkenin olmazsa olmazı tarım ve hayvancılıktır. Bizim Anadolu coğrafyamızda tarım ve hayvancılığı hiçe sayma şansımız yoktur fakat bugün izlenen kapitalist politikalara baktığımızda endüstriyel tesislere her türlü kolaylık sağlanırken tarım ve hayvancılığın çok da göz önünde bulundurulmadığını görüyoruz. Yola çıktık, Ziraat Odasının ve artık mahallelerimizin bize destek vereceğini düşünüyoruz. Biz önce yerelde iktidara geleceğiz. 3 sene sonra yerel seçimlerde köylümüzün, işçimizin, çiftçimizin desteği ile emeğin yüce bir değer olduğunu gösterecek bir biçimde iktidara geleceğiz, sonra da genelde iktidara geleceğiz. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Biz Ziraat Odası da olmak üzere diğer oda ve STK’ların dertlerini dinlemeden, onlarla bir arada olmadan siyaset izlemeyeceğiz” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş