Müteahhitler MER-PA için proje hazırladı

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ve yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde çatısı çöken MER-PA ile ilgili bir proje hazırladıklarını, bu projenin yap-işlet-devret yöntemi ile hayata geçirilmesi durumunda belediyenin kasasından tek bir kuruş bile çıkmayacağını belirtti.

Yayınlama: 05.01.2015
642
A+
A-

İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, dernek olarak MER-PA’yı yap-işlet-devret yöntemi ile zemin katı pazaryeri 2. ve 3. katları da işyeri ve ofis şeklinde yapmaya hazır olduklarını belirtti.

 

İNŞAATA TALİBİZ






Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan, “Perşembe pazarının kardan dolayı çökmesi oradaki esnafı üzdüğü kadar biz müteahhitleri de üzdü. En büyük tesellimiz can kaybımızın olmamasıdır. Müteahhitler Derneği olarak Perşembe pazarının hem depreme karşı hem kar yağışına karşı dimdik duracak inşaatını yapmaya talibiz. İnegöl’ün en güzel yerinde olan AVM’ye yakınlığı ile Ankara Karayolu üzerinde olması nedeniyle zaten hem görsel olarak hem kullanım açısından yanlış bir proje olduğunu daha önceden söylemiştik ve söylediklerimiz ortaya çıkmıştır. Hangi müteahhidin yaptığını, müteahhidin kim olduğunu biz dernek yönetimi olarak bilmiyoruz, tanımıyoruz. Burada her şey belli ki eksik malzeme kullanılmış, mühendisler işi göz arda etmiş, yetkili kurumlar gereken denetimleri yapmamışlardır” dedi.

 

YAP-İŞLET-DEVRET

Zararın neresinden dönersen kardır deyimini hatırlatan Başkan Fahrettin Baykan, “İnegöl Müteahhitler Derneği olarak Sayın Belediye Başkanımıza ve oradaki esnafımıza şöyle bir teklifimiz var; şuandaki ortası tamamen çökmüş Perşembe pazarının Belediye tarafından yap-işlet-devret modeli veya arsa karşılığı şeklinde kısa bir süre içerisinde altını komple pazarcı esnafına verip 2. ve 3. katlara da daire ve ya ofisler şeklinde yapılarak hem mimari güzelliği hem de sağlamlığı açısından depremde yıkılmayacak, kar yağdığında çökmeyecek ve özellikle belediyenin kasasından bir kuruş çıkmayacak şeklinde bir eser kazandırmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın bu konuda Müteahhitler Derneği yönetimine inşaatla ilgili gereken bilgiyi vereceğini ve bu teklife sıcak bakacağını ümit ediyoruz. Projemizin taslak olarak hazır olduğunu ve bu projeyi Sayın Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize istedikleri takdirde sunmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş