CHP’den buruk kutlama

CHP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, yazılı basın açıklamasında bulunarak Dünya İnsan Hakları Günü’nü buruk şekilde kutladıklarını ifade etti.

Yayınlama: 11.12.2015
520
A+
A-

Büyükışıklar’ın yazılı basın açıklamasında, “Tüm insanlığın Dünya İnsan Hakları gününü buruk bir şekilde kutluyorum. Gönül isterdi ki her zamankinden farklı olarak güzel şeylerden, insanlığı umutlandıran konulardan bahsedelim. Gözlerimiz mutluluktan ışıldayarak girelim bugüne fakat öyle ki, hepimizin bildiği üzere ülkemizde kadınlara uygulanan şiddetin azalmadığı, çocuk yaşta evliliklerin önüne geçilemediği ve yahut geçilmesi için gözle görülür bir çaba ve isteğin sergilenmediği, tecavüz haberlerinde bir azalmanın olmadığı, farklı seslerin, fikirlerin, muhalif görüşlerin ve kalemlerin susturulmak istendiği, basının tek ses, tek renk, tek fikir çerçevesine sokulmak istendiği, buna uymayanın ya yok edildiği ya da bir şekilde güçlünün bünyesine ve hizmetine dâhil edildiği bir yıl yaşadık yine”

 

“Coğrafyamızda savaş ve terör tehdidi yüzünden insanların ülkelerini, evlerini terk etmek zorunda kaldığı süreç sona ermiş değil. Mülteci sorunu halledilebilmiş değil. Zulüm rüzgarları estiren terör örgütleri ise hala mevcudiyetini var gücüyle devam ettirmektedir. Ekonomik eşitsizlikler, gelir dağılımı problemi, üretici kesimin var olma ve ayakta kalma savaşı sona ermiş ve erdirilmiş değil. İnançsal baskılar hala ayyukta”






 

“Haber alma ve yapma hakkı insan haklarına dâhildir. Yaşama hakkı da öyle. Emekçinin var olma ve haklı mücadelesini insan haklarından ayrı düşünemeyiz. Engelliler, terör mağdurları, kapısına savaş canavarı dayanmış ülkeler ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz birçok meselenin gölgesinde kalmış dünyamızda herkesin Dünya İnsan Hakları Günü’nü tekrardan kutluyorum. Ülkemizin ve dünyanın çok daha mutlu bir geleceğe doğru yol almasını diliyorum” ifadelerine yer verildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş