Çiftçi malları koruma altında

Koruma Meclisi Başkanı Selahattin Külcü, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımı’nı geliştirmeye yönelik önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

Yayınlama: 24.08.2015
675
A+
A-

ÇİFTÇİ MALLARINI KORUMA MECLİSİ OLUŞTURULDU

Ziyaretler sonrası açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Selahattin Külcü; “10 Temmuz 1941 yılında yürürlüğe girmiş 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması hakkındaki kanunla, bu tarihten günümüze kadar tarım alanlarındaki çiftçi mallarının insanlar ve hayvanlar tarafından sebebiyet verilen zararların önlenmesi için çalışılmıştır. Bu kapsamda Büyükşehir Yasası ile birlikte geçmiş yıllarda her köyde ayrı ayrı faaliyette olan Çiftçi Malları Koruma Dernekleri’nin yasa ile birlikte re’sen lağvolmaları ile İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yazısına istinaden İnegöl Belediyesinin 24 Nisan 2015 tarihinde almış olduğu meclis kararı ile Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi oluşturulmuştur. Meclis başkanlığına Selahattin Külcü, Başkan vekilliğine Selahattin Dumanlar, Meclis Muhasip Üyeliğine Mehmet Ergene, Meclis Üyeliklerine ise Ahmet Beyhan ve Mehmet Sert getirilmiştir” dedi.

 






FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK

Külcü; “Yeni oluşturulan İnegöl Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi üyelerimiz ile birlikte bugün İnegöl Kaymakamız Ali Akça ile İlçe Jandarma Komutanımız Uğur Baş’ı ziyaret ettik. Aynı zamanda Çiftçi Mallarını Koruma Murakebe Heyeti Başkanı olan Kaymakamımız Sayın Ali Akça’ya oluşturulan meclisimizin işleyişi ve görevleri hakkında bilgilendirme yaptığımız gibi, aynı zamanda meclis olarak yürüteceğimiz çalışmalar hakkında kendileri ile fikir alışverişinde bulunduk” dedi.

 

SAĞLIKLI ORTAM İÇİN ÜRÜN TOPLAMA MERKEZİ HAYATA GEÇİRİLMEKTEDİR

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın son dönemde kırsal kalkınmayı sağlamak ve İnegöl Tarımı’nı geliştirmeye yönelik önemli çalışmalara imza attığını belirten Külcü; “İnegöl Belediyesi marifetiyle tarımsal üretimde verimliliği arttırmak ve bilinçli tarım yapılabilmesine vesile olmak adına çiftçi eğitim seminerleri düzenlenmektedir. Aynı zamanda kırsal mahallerimizde tarımda yaşanan olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına Çitli Mahallesi’nde erken uyarı sistemi oluşturulmuştur. Yine çiftçilerimizin ürünlerinin lojistiğinin daha sağlıklı ortamlarda yapılması amacıyla ürün toplama merkezi hayata geçirilmektedir” dedi.

 

AKTAŞ ÖNCÜLÜK ETTİ

Külcü; “Belediye Başkanı Alinur Aktaş kırsal mahalleler için hayata geçirdiği belli başlı bu önemli projelere bir yenisi daha ekleyerek Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi’nin kurulmasına öncülük etmiştir. Belediye Başkanımız meclisimizin kurulduğu ilk günden itibaren bizlere yönelik desteklerini hiçbir zaman esirgemediği gibi, meclisin işleyişi ve görevlerini layıkıyla yapması adına her zaman yanımızda olmuştur” dedi.

 

TEDBİR ALMAK GİBİ GÖREVLERİ VARDIR

Külcü; “Çiftçi Malları Koruma Meclisinin görevleri arasında çiftçinin her türlü malını korumak (Hayvan, Bağ, Tarımsal Alan gibi) çiftçi hayvanları için çoban tutmak, suların yollara ve arazilere zarar vermesini önlemek, su arklarını ve kanallarını temizlemek, çiftçiye ait enerji nakil hatlarının korunmasını sağlamak, sivrisinek üremesine sebep olan bitkilerin yetişmesini önlemek, su toplayan kanal, kanal ve göletlerinin kurutulması için tedbir almak gibi görevleri vardır” dedi.

 

Külcü konuşmasının devamında; “Bu görevlerin sıralanmasına rağmen kanunun çıktığı tarihten bugüne kadar çağın gelişimine göre görevler değişmiş ve arazide gezen koruma bekçileri, orman yangınlarını önlemek için piknik alanlarının korunması, çevre kirliliğinin önlenmesi için özellikle fabrikaların ve kurumların çevreye çöp ve kimyasal atık bırakmasını önlemek, gerek çiftçi arazisinden ve gerekse otlak ve meralardan süs amaçlı çim sökülmesini önlemek, gerek çiftçilere ait gerekse besicilere ait besi hayvanlarının çalınmasını önlemek, görevi esnasında rastladığı takdirde orman kaçakçılığını önlemek, görevi gereği ekili alanlarda dolaşırken uyuşturucu üretiminde kullanılan bitkilerin ekilmesini önlemek gibi görevleri bulunmaktadır” dedi.

 

EN BÜYÜK DESTEK AKTAŞ’TAN

Çitçi Malları Koruma Meclisine en büyük desteği Belediye Başkanımız Alinur Aktaş vermektedir diyen Külcü; “Bizlere çiftçilerimizde gerekli desteği verirse, Kaymakamımız Ali Akça ve İlçe Jandarma Komutanımız Yüzbaşı Uğur Baş ile İlçe Tarım Müdürlüğümüzün de destekleriyle İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya hazırız” dedi.

 

DÖNÜM BAŞI 3 TL

Külcü; “İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi olarak, İnegöl’ün doğu bölgesinde Alibeyköy, Eymir, Özlüce, Kınık, Kurşunlu, Süpürtü ve Küçükyenice mahalleleri ile batı bölgesinde Deydinler, İsaören, Hocaköy, Çeltikçi, Cerrah, Edebey, Yenice, Akhisar, Orhaniye, Süleymaniye, Mesudiye, Mahmudiye ve Hamidiye mahallelerini kapsayan 20 mahallemizde tam teçhizatlı iki koruma görevlisi ile çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Meclis olarak verdiğimiz bu hizmetlerin daha iyi olması için bu mahallelerde çiftçilik yapan vatandaşlarımızın dönüm başı 3 TL olan koruma ücretlerini ödemeleri konusunda gerekli hassasiyetleri göstermelerini temenni ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş