CUMHURBAŞKANI’NDAN MUHTARLARA YENİ SİSTEM

Köylerin mahallelere dönüşmenin ardından, kırsal mahallelerde yapılacak olan hizmetlerin eksik kalması veya hizmetlerin verilememsi durumunda, Cumhurbaşkanlığı’nın muhtarlara verdiği şifreler ile sorunlar direk Cumhurbaşkanlığına bildirilecek. Yeni sistemi İnegöllü muhtarlara da anlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çözülmeyen tüm sorunlarını direk Cumhurbaşkanlığına bildirmeleri için mail adresleri verdi.

Yayınlama: 12.02.2016
627
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisiyle görüşen İnegöllü muhtarlara mahallelerine gelmeyen her hizmet ve çözülmeyen tüm sorunlarını direk Cumhurbaşkanlığına bildirmeleri için mail adresleri verilip Cumhurbaşkanlığı ile direk irtibata geçmeleri talimatı verildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda dün 20. kez muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya İnegöl’den de 3 mahalle muhtarı katıldı.






 

MUHTARLARA ŞİKAYET TALİMATI

İnegöl’den Süleymaniye Mahalle muhtarı Halim Yiğit, Karagölet Mahalle Muhtarı Kenan Durmuş ile Saadet Mahalle Muhtarı Zeki Ekren’in katıldığı toplantı sonrası, muhtarların elini güçlendirecek yenilikler tanıtılıp bazı talimatlar verildi.

 

ANINDA ÇÖZÜM

Toplantıya katılan Süleymaniye Mahalle Muhtarı Halim Yiğit, 2 hafta önce kurulan bir sistemin kendilerine tanıtıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarların sorunlarına daha kısa sürede çözüm bulmak ve Büyükşehir ile İlçe Belediyelerinden beklediği hizmeti alamayan mahallelerin sorunlarını çözmek adına İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla bu yeni sistemin hayata geçirildiğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan sistemde, tüm muhtarlara sıkıntılarını bildirmek ve şikayetlerini iletmek üzere ihbar hattı kurulduğunu aktaran Halim Yiğit, “Büyükşehir ve İlçe Belediyelerinden beklediği hizmeti alamayan ya da eksik hizmet alan veyahut çözülemeyen bir sıkıntısı olan muhtarlar, dün bize verildiği gibi kendilerine verilen şifrelerle sisteme girip şikayetlerini iletiyor. Bu sistem üzerinden yapılan başvurular anından Cumhurbaşkanlığının ilgili birimlerine de aktarılıyor. Bu sayede muhtarların sorunlara kısa sürede çözüm bulması da sağlanmış olacak” dedi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN MUHTARLARA: “HER SIKINTINIZI BİZE İLETİN”

Halim Yiğit, yeni sistemle ilgili konuşmasını şöyle sürdürdü: “Örneğin benim mahallemde bir sorun var ve bunu belediyeye ilettiğim halde bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Bize bu gibi durumlarda bu sistemden Cumhurbaşkanlığına ulaşmamızı söylediler. Kendilerinin direk konuyla ilgili kuruma ulaşarak aksaklığın sebebini soracaklarını ve hiçbir muhtarın çaresiz, çözümsüz kalmayacağını söylediler. Bu birimin kullanılmasını özellikle Cumhurbaşkanımız istemiş. Tüm muhtarlara da bununla ilgili şifreler gönderilip bilgiler veriliyor. Çiftçilerin desteklemeyle ilgili sorunlarından Ziraat Bankasıyla ilgili sorunlara kadar her sorunumuzla artık ilgilenilecek. Buradan direk kendilerine ulaşacağız.”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş