Mazlum coğrafyaya umut olan İHH, yeni binasında

Yayınlama: 24.05.2024
52
A+
A-

İHH İnsani Yardım Vakfı İnegöl İlçe Temsilciliği’nin yeni bina açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen açılış törenine protokol üyelerinin yoğun ilgisi olurken, açılış töreninde açıklamalarda bulunan İHH Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reşat Başer, “Yıllardır yeryüzünün hangi coğrafyasında olursa olsun, yetimlere kucak açan, kırsalda eğitime ulaşma imkanı olmayan çocuklara bir yuva, yetimhane yapan İnegöl’ümüzde bugün hep beraber daha güzel yol yürüyebilme, daha güçlü olabilme, iyiliği İnegöl’ün her köşesine, ülkemizin her köşesine, mazlum coğrafyaların her köşesine hep beraber iyiliği yaymak üzere bugün bu çatının altında yeniden bir besmele çekiyoruz” dedi.

Cuma Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış görenine AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İHH Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reşat Başer, İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak açıklamalarda bulunan İHH Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Reşat Başer, şu ifadeleri kullandı:






“Gazze’deki acımızı paylaşmaya devam ediyoruz. Biz mazlumun safında, Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duruşumuz Mescid-i Aksa özgürleşene kadar devam edecek inşallah. Yaşadığımız dönemde kötülüğü yaymaya çalışanlar, iyiliği yaymaya çalışanlardan daha çok çalışıyor. İnegöl’de yıllardır bulunuyoruz. Yıllardır beraber yol yürüyoruz. Afette, felakette, depremde İnegöl’deki ekiplerimiz ilk bölgeye ulaşan arama kurtarma ekiplerimizdi. Yıllardır yeryüzünün hangi coğrafyasında olursa olsun, yetimlere kucak açan, kırsalda eğitime ulaşma imkanı olmayan çocuklara bir yuva, yetimhane yapan İnegöl’ümüzde bugün hep beraber daha güzel yol yürüyebilme, daha güçlü olabilme, iyiliği İnegöl’ün her köşesine, ülkemizin her köşesine, mazlum coğrafyaların her köşesine hep beraber iyiliği yaymak üzere bugün bu çatının altında yeniden bir besmele çekiyoruz”

İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaplan ise, “Genel merkezimizin aldığı karar üzere burada bu çalışmayı gerçekleştirecek olmakla, yükümüzün daha ağırlaşacağı alakalı, inanıyoruz ki biz hep birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bu yükler taşınmayacak yük değil. İnşallah bugüne kadar eski belediye binamızın yanında uzun yıllar tüm mazlum coğrafyalara elini uzatan İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin yöneticilerine, bugüne kadar yaptıkları destekten dolayı Allah razı olsun. Biz bugünden sonra özellikle İnegöl’ün, bir çok ilimizden ekonomik olarak daha büyük bir yapıda ve güçlü olan ilçelerimizden birisi olduğunu biliyoruz. O açından da 2014 yılında İnsani Yardım Vakfı’nın Bakanlar Kurulu kararı ile almış olduğu ‘Kamu yararı’ statüsünü en azından İnegöl’deki ticaretle uğraşan esnafımızın, sanayicimizin vergisel açıdan daha iyi kullanabilmesi açısından artık İHH İnegöl Temsilciliği yeni yerinde hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Daha sonra açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,

“İHH gerçekten uluslararası ölçekte önemli işler yapıyor. Bugün de yenilenen yüzü ile inşallah İnegöl’de daha güzel hizmetler yapmaya devam edecek. Ben kuruluşundan bugüne tüm başkan, yönetici ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Sonuç itibari ile düşünen ve vesilen olan, katkı koyandan Allah razı olsun. Sonuç itibari ile kuruluş amacı insana hizmet etmek, dolayısıyla nerede bir ihtiyaç sahibi var ise, nerede bir öksüz yetim var ise, nerede bir mazlum var ise onların her birine ulaşan vakıflarımız, derneklerimiz var. İHH’da bu konuda gerçekten güzel gayretler ortaya koyuyor. Ben emekleri olan yereldeki arkadaşlarımıza, genel merkez yöneticilerimize, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İHH’nın sadece yurt içinde değil, yurt dışında da önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. Mazlum coğrafyaya kadar uzanan bir yelpazesi ile İHH’nın kamu yararına çalışan kuruluşlar arasında olduğunu belirten Salman, yenilenen yüzü ile açılan ilçe temsilciliğinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş