Denetimler tam gaz devam

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, 5996 Sayılı Kanun çerçevesinde yapılan gıda denetimlerinin aralıksız devam ettiğini ifade etti.

Yayınlama: 21.11.2015
464
A+
A-

Şu ana kadar 12 firma ile ilgili cezai işlem uyguladıklarını belirten Mahmut Doğru, denetimlerinin ardından kalitenin arttığını belirtti.

 

YILSONUNA KADAR 2040 FİRMA DENETLENMİŞ OLACAK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Doğru, “5996 Sayılı Kanun’a göre ilçe müdürlüğümüz rutin gıda denetimlerine yoğun bir şekilde devam diyor. Şu anda özellikle yılsonu itibari olması dolayısıyla İnegöl’deki gıda üreten, tüketen satış yerleri olmak üzere ekiplerimiz denetim hizmetlerini gerçekleştiriyorlar.  Bunu İnegöl’ümüzdeki firmalarda bunu yakından takip ediyor zaten. Şu ana kadar biz İnegöl’de 915 adet denetim gerçekleştirdik. Yılsonun kadar toplamda 2040 adet denetim gerçekleştirmiş olacağız” dedi

 

TOPLAM 12 FİRMAYA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI

“Denetimlerimiz Cumartesi günleri devam edecek” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Doğru, “Aşağı yukarı 6 ekip ile denetimler devam ediyor. Dolayısıyla bizler gıda üreten, 5996 Sayılı Kanun ukdesine giren her şeyi denetimden geçiriyoruz. İnegöl’de şu ana kadar yapılan denetimlerde kanuna aykırı hareket eden üretim yerlerine yaklaşık 16 bin TL civarında bir rakam ve 1200 lira arasında cezai işlem uyguladık. Toplam 12 firmayı da bu konuda bilgilendirdik. Bu işlemlerin yapılması sağlığın ön planda olması içindir. her zaman söylüyoruz gıda sağlığı çok önemlidir. Dolayısıyla tüketicilerimiz herhangi bir problem gördüklerinde ihbar hattını arayabilirler” şeklinde konuştu.

 

VATANDAŞIN ŞİKÂYETİNE ANİ MÜDAHALE

Doğru, “Sonuçta bizler rutin denetimlerimizin yanında, ihbar denetimlerini de yapıyoruz. Dolayısıyla hizmet anlamında yapılan denetimlerin ardından belirli bir kaliteleşme oldu. Denetimlerin bu konuda çok faydası oldu. Biz cezadan ziyade ikazlarda da bulunuyoruz. İnegöl’de şu ana kadar tarafsız ve objektif olarak elimizden geldiği kadar denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan şikâyet ettikleri veya şüphelendikleri bir şey varsa hemen ekiplerimiz harekete geçiyor” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş