DİYARBAKIR’IN SİLVAN İLÇESİNDE GAZİ OLAN İNEGÖLLÜ POLİS “Türkiye’ye seven herkese canımız feda”

Diyarbakır’a bağlı Silvan ilçesinde Paletli kepçeye Roketin isabet etmesi sonucunda ağır yaralanıp tedavi olduktan sonra İnegöl’e gelen Yavuz Demirkol, evinin kapılarını basın mensuplarına açtı. Teröristlerin attığı roket sonucunda ağır yaralanan İnegöllü gazi, iki kez gazi olduğunu ifade ederek, “Çok iyi Kürt arkadaşlarımız var orada. Biz Türkiye Cumhuriyetini sevmeyenlerin karşısındayız. Gerisi teferruat. Türkiye’ye seven herkese canımız feda” dedi.

Yayınlama: 18.11.2015
741
A+
A-

1995 yılında İstanbul’da polis aracına yapılan bombalı saldırıda yaralanaak Gazi olup 2000 yılında emekli olan Yavuz Demirkol, 2012 yılında yeniden göreve geri döndü. 2012 yılından bu yana İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amirliğinde görev yapan Demirkol, geçtiğimiz aylarda gönüllü olarak Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşanan terör olayları için göreve gitti. Kepçe operatörlüğü yaparken teröristlerin attığı roket sonucunda ağır yaralanan Yavuz Demirkol, meslek hayatı boyunca ikinci kez gazi oldu. Dicle Hastanesinde tedavi sürecinin tamamlanıp taburcu edilmesi sonucunda Demirkol memleketi olan İnegöl’e döndü.

 

Gazi Demirkol, basın mensuplarına Silvan’da yaşanan olayları anlattı.






 

ROKET ATILDI

Gazi Polis Memuru Yavuz Demirkol, “Diyarbakır’da olaylar patlak vermeye başladığında bana davette bulundular. Bende de kepçe operatörlüğü var. Orada operatörlük yapacaktım. Sonunda Silvan’a giderek, teröristlerin açtığı çukurları kapatmaya başladık. Polis evinin hemen yan caddesinde çalışmalar yaparken teröristlerin yola döşediği mayın patlatıldı. Mayın patlayınca kepçeyi kurtarmak istedim. O sırada da roket attılar. Roket kepçenin altında patladı. Patlaması sonucunda şarapnel parçaları isabet etti. Binin üzerinde şarapnel parçası bana isabet etti. Ben o sırada kendimi kurtarmak için oradan uzaklaştım. O sırada kepçeye iki tane daha roket attılar. Kepçe zarar gördü.” Dedi.

 

Önce Silvan devlet hastanesine götürüldüğünü bildiren Demirkol, “Aynı çatışma da yaralanan teröristleri de gördüğüm için güvenliği olmadığımı anlayarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevkimi istedim. Dicle Fakültesine gittim. İlk tedavim yapıldı. Zorlukla bir oda bulundu. Orada tedavim yapıldı. Bir hafta boyunca pansuman yaptılar. Başka bir şey yapmadılar. O sırada yaralı bir terörist getirildi. Sağlık görevlileri teröriste ‘kardeşim hoş geldin, hemen sana bir yer ayarlayalım’ diyerek ellerinden gelen gayreti terörist için yaptılar. Doktorlar başından ayrılmadılar. Bizim onlar kadar orada değerimiz yok. Tepki gösteremedim. Güvenliğim nedeniyle bir şey diyemedim. Biz orada istenmeyen adamız. En sonra bir hafta sonra Ankara GATA’ya sevkimi istedim. Onu deyince beni taburcu ettiler zorla. Taburcu olup İnegöl’e geldim. İnegöl Devlet Hastanesinde bana doktorlar iyi bakıyorlar.” Diye konuştu.

 

HDP ZİHNİYETİ OLMAYANLARA DÜŞMAN GÖZÜYLE BAKIYORLAR

HDP zihniyeti taşımayanları oradakilerin düşman gözü ile baktığının altını çizen Demirkol, “Çok iyi Kürt arkadaşlarımız var orada. Biz Türkiye Cumhuriyetini sevmeyenlerin karşısındayız. Gerisi teferruat. Türkiye’ye seven herkese canımız feda. Orada bunu göremedim. Bizi hep yunan askeri zihniyetinde gördüler. Türkiye’nin verdiği imkanlardan en iyi şekilde onlar yararlanıyorlar. Onlarda çocuk çok. Çatışmalarda yaralanan teröristlerin sağlam olarak iyileşmesini istemiyorlar. Özürlü parası alalım şeklinde istekleri var. Bizi hep dış güç olarak gördüler. Bu ülkeyi sevecekler. İstiyorum. Türkiye’ye yatsın kalksın dua etsinler. PKK’nın oradan gitmesini istemiyorlar. Hasar gören binaların devlet tarafından yapıldığını iyi biliyorlar.” Şeklinde konuştu.

 

ÇOCUKLARI KULLANIYORLAR

Sokağa girilmemesi konusunda uyarılarda bulunduklarını ifade eden Demirkol, “Yasak olan sokağa girmemelerini söylüyoruz. Girmeleri halinde ateş etmek zorunda kalacağız dememize rağmen adam 5 yaşında çocuk bulup sokaktan geçip gidiyor. Çocukları kullanıyorlar. Yolu araç trafiğine kapatmak istediler. 20 tane çocuk yolu kapadı. Çocuklara bir şey yapmayacağımızı biliyorlar iyi bir şekilde kullanıyorlar.” Diye konuştu.

 

ÇATIŞMALAR SABAHA KADAR SÜRDÜ

Sabaha kadar çatışmaların yaşandığını aktaran Demirkol, “Geceden sabaha kadar çatışmalar oluyor. Operatörlük görevinin yanı sıra çatışmalarda nöbet tutuyordum. 24 saat göz kırpılmıyordu. Keskin nişancı bayanları var. Bir polis arkadaşımız çenesinden yaralandı, tedavi istemedi, görevine devam etti. Hemen ardından 30 saat sonra isabet eden kurşunlu şehit oldu. Böyle insanlar sayesinde ayakta bu memleket. Şehit ve gazi deyince yabana atmayın. Evlerimizde rahat yatabiliyorsak onların sayesinde. Tamamen savaş ortamı vardı orada. HDP’nin olduğu yerler toprağa gömülmeden terör bitmez.” İfadelerini kullardı.

 

BAŞKOMSERDEN ZİYARET

Gazi Yavuz Demirkol’a yönelik geçmiş olsun ziyaretleri de sürüyor. İnegöl Bölge Trafik İstasyonu Amiri Gökhan Genç ve mesai arkadaşları Gazi Demirkol’u evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş