DP ZİHNİYETİ MECLİS DIŞINDA OLMAMALI

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, aday tanıtım programı ile İnegöllü Bursa Milletvekili Adayı Ali Kaplan’ı tanıttıklarını belirterek DP zihniyetinin ve geleneğinin meclis dışında olmaması gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 05.05.2015
765
A+
A-

DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, geçtiğimiz akşam parti binasında gerçekleştirilen aday tanıtım programında açıklamalarda bulundu.

 

Günümüzde bir algı operasyonu gerçekleştirildiğini belirten Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, “İl Başkanımız, Genel İdare Kurulu Üyemiz Füsun hanım, Merkez Karar Kurulu üyemiz Salim Kaplan ve Bursa Milletvekili adaylarımızla ziyaretlerimizi tamamladık. Aday tanıtım toplantımızı yapmak için partililerimizle bir araya geldik. Bizlere bu coşkuyu yaşatan, bizleri yalnız bırakmayan partililerimize teşekkür ediyorum. Çok kalabalık değiliz ama DP’nin kökü sayılabilecek, yerinde kalmış, sevdasından vazgeçmemiş, DP düsturundan ödün vermemiş partililerimizle aday tanıtım toplantımızı yapıyoruz. Bu partide görev almış partililerimize seslenmek istiyorum; DP geleneği, zihniyeti hiçbir zaman meclis dışında olmamalı. Oyum boşa gider, başka partiye vereyim gibi algı operasyonundan kurtulmadığımız sürece DP yüzde 1-5 bandı arasında gezer. Kendi partilimiz, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz oy verirse bu parti hak ettiği yeri kendiliğinden bulacaktır. Bu seçimde adayımızsa adayımız da var. Ali Kaptan ağabeyimiz bu yola bizimle beraber çıktı, Bursa listesinde 6. sırada. Kendisi daha önce partimizde idarecilik de yaptı, tecrübesine güveniyoruz. Yepyeni bir yüz, tertemiz bir el… Bu dönemde artık bu algı operasyonunun bitirilip parti üyesinden delegesine, eskisinden yenisine herkesin kenetlenerek DP’yi ait olduğu yere getirmesini diliyorum. DP’liyim diyerek başka partiye oy atmak çok mantıksız ve saçmadır. Oyum boşa gider diye bir şeye inanmıyorum, bu bir algı operasyonudur. Eğer bu partiliysen bu partiye oy verirsin, bu partinin sevdalısı değilsen, oyu vermiyorsan bu partili değilsindir, bu partide olman için de bir sebep yoktur. Bizler görevimizi yapmaya çalışıyoruz, bugün varsa yarın yokuz, bizim yaptıklarımızı beğenmiyorlarsa, başarılı bulmuyorlarsa, bizden daha iyi yapacak olan arkadaşlarımıza hemen teslim etmeye hazırız. Bu partide yönetici olacağız diye bir iddiamız yok. Bu partide delegelik de yaptık, üyelik de yaptık, yöneticilik de yaptık, dışarıda da kaldık, içeride de kaldık hiç önemli değil, yine gider partimize oyumuzu veririz” dedi.






 

TÜRKİYE’NİN TEK PARTİSİ OLURUZ

Seçim bildirgesinde ‘Nerede kalmıştık’ sloganıyla çalıştıklarını belirten Balakuş, “13 sene meclis dışındaydık. Yaptıklarımız ortada, tek tek anlatmaya kalksak zaman yetmez. Mazimiz ortada. Ağır sanayisinde köprüsüne, hava yolundan barajına kadar yapılanlar ortada. Bunlar halkın kalbinde, gönlünde ve beynindedir. ‘Nerede kalmıştık’ diyerek kolları sıvadık. Önce halkımızdan sonra partililerimizden partilerine sahip çıkmalarını ve algı operasyonlarından kurtularak bu partiye oy vermelerini istiyoruz. Oyum kime mi? Bir kasette yıkılan, Fethullah Gülen’in ve Amerika’nın önerisiyle CHP’nin başına getirdiği Kılıçdaroğlu’na mı? PKK’nın gönüllü avukatı olan partiye zaten oy vermeyiz. MHP ise DYP’yi arkadan hançerleyip ülkenin bugününden vebali olan Apo’yu asmayıp AKP’nin mahsuru yapan Devlet Bahçeli’nin partisine de oy vermeyiz. BDP bizim lügatimizde olmaz, 50 bin insanın ölmesine vesile olan partiye oy vermeyiz. Saadet, daima kendi saadetleri için var olmuşlardır, AKP’nin hocaları da oradan gelmektedir. Dün mücahid sonra müteahhit oldular. Onlara da oy vermeyiz. Doğu Perinçek’in kıblesi belli değil, dün PKK’lıydı bugün vatansever. Başka kim kalıyor? Tabi ki Demokrat Parti… Geçmişinde fabrikalar açmış, barajlar yapmış, demokrasi şehidi vermiş, Süleyman Demirel’in, Tansu Çiller’in, Adnan Menderes’in özüne döndürmüş, Atatürk’e sahip çıkacak olan demokrasiye inanmış özünde demokrat olanlar az da olsa burada başka verecek oyumuz yok diyerek oylarını DP’ye vereceklerdir. İçimizdeki ayrık otları size yemin ediyorum Türkiye’nin tek partisi olacak olan DP oylarınızla tekrar başa gelecektir. DP’nin bir diğer adı da sırat-ı müstakimdir” şeklinde konuştu.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş