Eğitime desteğe devam

İnegöl’de eğitime büyük destekler veren İnegöl Belediyesi, desteklerini sürdürüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 60 okulda tespit edilen 2500 öğrenciye kırtasiyeleri dün teslim edildi.

Yayınlama: 18.09.2014
780
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik gerçekleştirilen kırtasiye yardımı bu yılda yapıldı.

 Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen programda öğrencilere kırtasiyeleri teslim edildi.

 GEREKEN DESTEĞİ VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ






Programda bir konuşma yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi: 2014–2015 eğitim öğretim dönemi başladı. Bu hafta aynı zamanda ilköğretim haftası52 bin öğrenci, 3 bine yakın öğretmeniyle büyük bir eğitim ordusuna sahip İnegöl’dekitüm idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve Milli Eğitim camiasının ilköğretim haftasını tebrik ediyor, yeni eğitim ve öğretim döneminin İnegöl’ümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İnşallah sorunsuz ve sıkıntısız bir eğitim öğretim yılı geçiririz. Tabi öğrencilerin gelmesiyle birlikte her yeni eğitim ve öğretim döneminde okul bahçelerimiz çiçekler gibi açıp şenlenmekte. Eğitime destek veren kurum olarak şimdiye kadar hiçbir okulun ihtiyacını göz ardı etmedik. İnşallah imkânlar ölçüsünde bundan sonrada etmemeye devam edeceğiz. Belediye olarak İnegöl eğitimine ciddi katkılarda bulunduk. Eğitime arsa tahsislerinden tutunda, ana sınıfı binalarına, okullara kütüphanelerden, teknoloji sınıflarına, Okulların fiziki yapılarındaki tadilatlardan, çevre düzenlemesine varıncaya kadar irili ufaklı onlarca çalışma yaptık. Yine en önemli eğitim yatırımlarımızdan biri olan bilgi kültür evlerimizde bu yılda öğrencilerimize gerekli desteği vermeye devam edecek.

 2500 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE DAĞITILDI

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile malumunuz her yıl ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Bu hafta Pazartesi itibarı ile başlayan kırtasiye yardımlarımızı bugün itibarı ile tamamladık. Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da toplam 2.500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacağız. Okullarımızdaki ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ilkokul ve ortaokul düzeyindeki toplam 60 okuldaMilli Eğitim Müdürlüğü tespit etmiştir. Bugün bizlerde burada dağıtımımızı sembolik olarak Gazipaşa ilk ve ortaokulunda gerçekleştiriyoruz. Okulumuzda toplam 60 öğrencimize kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, pastel boyalar vb. malzemeler yer alıyor. Bu sene de geçen yıl olduğu gibi öğrencilerimize kırtasiye setlerimizi klasörlerde hediye ediyoruz. Kırtasiye yardımlarımızın belediyemize maliyeti yaklaşık 30 bin TL’dir.

 VELİLER UYUŞTURUCUYA KARŞI DİKKATLİ OLSUN

Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim bir konuda; ilköğretim haftası münasebetiyle geleceğimizin teminatı olan, ailelerin umudu olan yavrularımızı bütün kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını rica ediyorum. Velilerimizin de bu konuda duyarlı ve hassas olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Çünkü maalesef son aylarda sentetik uyuşturucu türevlerinin kullanımı noktasında hiç de hoş olmayan haberler okuyoruz. Gençliğin kötü alışkanlıklarla değil ilmi, sportif, kültürel ve sanatsal başarılarla gündeme gelmesini arzuluyorum. Onun için hem velilerimizi hem eğitim camiamızı hem de öğrencilerimizi bu konuda hassas ve duyarlı davranmaları konusunda bir kez daha uyarıyorum. Tüm eğitim camiamızın İlköğretim haftasını kutluyor, 2014–2015 eğitim-öğretim yılının eğitim camiamıza, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş