Enderun Usulü Teravih İnegöl’deydi

Bursa İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu tarafından önceki akşam İnegöl Sani Konukoğlu Camisinde Enderun usulü teravih namazı kılındı.

Yayınlama: 03.07.2014
989
A+
A-

Teravih namazı öncesi İlçe Müftüsü Bayram Canbey, vatandaşlara vaaz verdi. Her 4 rekât arasında ilahilerin okunduğu teravih namazına, koro ekibinden Bilal Aydın imamlık yaptı. Tasavvuf Musikisi Korosu ise Türk musikisinin değişik makamlarında bestelenmiş ilahiler okudular.

 

Enderun usulü teravih namazının ardından açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Bayram Canbey şöyle konuştu: Enderun Usulü Teravih ve Cumhur Müezzinliği, 100 yıl öncesinin Ramazanlarında kılınan teravih namazlarında uygulanan ancak daha sonra unutulup kalkan bir gelenek. Anadolu’da da benzer şekillerde kılınan Teravih namazının her dört rekâtının, Türk musikisinin değişik makamlarında edâ edilmesini ve bu makamlarda bestelenmiş ilahilerle süslenmesini içeren ve adına “Enderûn Usûlü” denilen gelenek şimdi yeniden gündeme geldi. Bursa Müftülüğü ile işbirliği içerisinde geçtiğimiz yıl ilçemizde ilki gerçekleştirilmişti. Bu Ramazanda ise bu akşam ‘Enderun’ usulü teravih namazı kıldık. Böylece Enderun usulü teravih geleneğini yaşatmak ve halkımıza bir farklılık sunduk. Bursa’dan gelen Bursa İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosuna teşekkür ediyorum. Vatandaşların da yoğun ilgisi bizleri memnun etti. Cami içerisine sığmayan vatandaşlarımız namazlarını cami bahçesinde kıldı.






 

Bu arada Bursa İl Müftülüğü’nün hayata geçirdiği Enderun usulü teravih namazı ve Cumhur Müezzinliği uygulamasının Ramazan ayı boyunca il genelinde 26 camide gerçekleştirileceği bildirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş