Ensar Vakfın’dan 18 Mart gecesi

Ensar Vakfı İnegöl Şubesi ve Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi tarafından 18 Mart Çanakkale Destanı ve Şehitleri Anma Gecesi düzenlendi.

Yayınlama: 21.03.2016
449
A+
A-

Yüksel Arslan hocanın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Başkanı Fatih Bayram, Çanakkale Destanı konulu bir konferans gerçekleştirdi. Programa; Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel, İHMED Başkanı Ahmet Taştan, Anadolu Gençlik Derneği Yönetim Kurulu, Saadet Partisi İlçe Gençlik Kolları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

TARİHİMİZİN EN ÖNEMLİ GÜNLERİNDEN BİRİ






101 sene önce bayrak inmez vatan bölünmez diyerek genç, yaşlı, mektepli, evli, hocası, imamı tüm vatan evlatlarının tek vücut olup vatan savunması gerçekleştirerek 250 bin şehit ile destan yazdığını belirterek konuşmasına başlayan Fatih Bayram, “Çanakkale Savaşları 18 Mart 1915-1916 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. 18 Mart 1915’de başlayan ilk saldırı 9 Ocak 1916 tarihinde karşı donanmanın ülkeyi tamamen terk etmesi ile son bulmuştur. Tüm Anadolu’nun seferber olduğu, liselerin savaşta hayatını kaybeden öğrencileri yüzünden mezun veremediği, annelerin evlatlarını alnına kına yakarak gönderdiği, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının neredeyse tamamının şehit verdiği bir savaşın tek sonucu kanla yazılan bağımsızlık olabilirdi. 18 Mart Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı’nın da kıvılcımını yakan bir toplum bilinci oluşturması açısından tarihimizin en önemli günlerinden biridir. Biz de bu tarihi gelecek nesillere daha iyi aktarmak ve unutulan gerçekleri anlatmak için bu programı gerçekleştirdik. Bu toprakların bir kez daha aynı acıları yaşamaması dileğiyle, tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz” dedi.

 

Programın ilerleyen dakikalarında Romanlar Derneği’nin ilahi dinletisi, Çeşmeci Ali amcanın Sakarya şiiri, vakfın gençlerinden Gökmen Dede ve Bahadır Şahin’in Çanakkale şiirleri ile program sona erdi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş