Erken Uyarı Sistemi’nin startı verildi

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çitli Mahallesi’nde bulunan Erken Uyarı Sistemi’nde incelemelerde bulunarak, sistemin faal olarak kullanılmaya başladığını söyledi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 14.04.2015
505
A+
A-

Alinur Aktaş, Çitli Mahallesi’nde Erken Uyarı Sistemi’nin ardından, mahallenin farklı alanlardaki tretuar çalışmalarını da inceledi.

 

İNEGÖL BELEDİYESİ OLARAK HİZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ






Mahallede yapılan tretuar çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “İnegöl’ü yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik. Belediye olarak, halkın taleplerini sürekli ön planda tutmaktayız. Bu kapsamda ilçenin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik şehrin farklı noktalarında gerçekleştirmiş olduğumuz farklı çalışmalar var. Bu kapsamda kırsal mahallelerimizi şehir standartlarına ulaştırmak için hizmetlerimiz devam ediyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda yeni mahallelerimizde özellikle acil ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak alt yapıdan üst yapı çalışmalarına, çocuk parklarından köprü yapımlarına kadar pek çok alanda İnegöl Belediyesi olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz”

 

2000 M2 KİLİTLİ PARKE TAŞI KULLANILMIŞTIR

“Hedefimiz; İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz. Yeni mahalle olarak bağlanan yerleşim bölgelerinde yapılacak olan tretuvar çalışmalarına geçtiğimiz Eylül ayında başlamıştık. Eskiköy Mahallesi’nden başlayan tretuvar çalışması, 47 yeni mahallemizde ara vermeden devam etmektedir. Bugün bu çalışmalarımıza bir yenisini daha eklemenin, bir mahallemizin daha ihtiyacını gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kapsamda bu yıl içerisinde, belediyemizin bütçesinin el verdiğince yapılan taş ihaleleriyle ilçemize yeni bağlanan mahallelerimiz için toplam 50.000 m2 civarında taş uygulaması öngörülmüştür. Çitli Mahallemizin ara sokakları ve İlk ve ortaokul bahçesinde bulunan eskimiş haldeki taşlar sökülerek taş yenileme çalışması yapılmıştır. Çitli Mahallesinde yaptığımız çalışma kapsamında 2000 m2 kilitli parke taşı kullanılmıştır” dedi.

 

ERKEN UYARI SİSTEMİ

“Bugün incelemesini yaptığımız bir diğer hizmetimiz ise tarım arazilerinde erken uyarı sistemi” ifadeleri ile konuşmasına devam eden Aktaş, “Bildiğiniz üzere tarım sektörü hava şartlarından en fazla etkilenen sektörlerden biri. Bu manada kış aylarında da kar yağışı nedeniyle seracılarımızın yaşadığı olumsuzlukları hepimiz biliyoruz. İşte yaşanan tüm bu olumsuzlukları en aza indirmek ve gerekli tedbirleri daha öncesinden alabilmek adına bir erken uyarı sistemi oluşturuyoruz. Tarım arazilerimize yerleştirilen düzenek üzerindeki sensörlerle hava sıcaklığı, nisbi nem, yağış miktarı, yaprak ıslaklığı, toprak sıcaklığı, rüzgarın şiddeti gibi değerler ile don ve kırağı gibi meteorolojik vakalar erken uyarı istasyonları sayesinde çitçilerimizin cep telefonlarına SMS vasıtası ile bildirilecek. Ayrıca hastalık ve zararlılara karşı bilinçsiz ve gereksiz ilaçlamanın önlenmesi içinde yine ilaçlama ve gübreleme hakkında da çiftçilerimize bilgilendirme yapılacak. Bu çalışma ile rekolte kayıplarının önlenmesi, üretim, işçilik ve girdi maliyetlerinin düşürülmesinin yanı sıra ürünü değer kazanan çiftçimizin daha çok gelir elde etmesi hedeflenmektedir” dedi.

 

ERKEN UYARI SİSTEMİ

Erken Uyarı Sistemi; kuzey, güney, doğu ve batı olmak üzere 6 km 2’lik ve 50.000 hektarlık alanı kapsıyor. Sistem tarafından saptanan veriler SMS yöntemi ile İlçe Tarım Müdürlüğü’ne, muhtarlıklara ve sisteme kayıtlı çiftçilere anında aktarılmaktadır. Biri “doğu erken uyarı sistemi” olarak Çitli Mahallemize diğeri de “batı erken uyarı sistemi” olarak Turgutalp Mahallemize olmak üzere iki adet uyarı sistemi monte edilmiştir. Çitli Mahallemizde kurulan istasyondan; Kurşunlu, Kınık, Özlüce, Hamamlı, Eymir, Küçükyenice, Süpürtü ve Hasanpaşa mahallelerimizin arazileri, Turgutalpköy Mahallemize kurulan istasyondan ise; Kıran, Kayapınar, Süle, Elmaçayır, İnayet, Çaylıca, Doğanyurdu, Çiftlik, Yeniceköy, Akıncılar, Edebey ve Cerrah mahallelerimizin arazileri yararlanacaktır. Ayrıca; İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Deydinler’de konuşlandırdığı ve Ortaköy, Dipsizgöl, Alibey, Kulaca, İsaören, Hocaköy mahalle arazilerinin yararlanacağı istasyon da yeni merkezi sistemimize entegre edilmiştir. Yapılan bu hizmetlerimizin tüm çiftçilerimize ve ilçe halkımıza hayırlı olmasını diliyor ve çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş