Geliştirmek adına çalışacağız

Eski İnegöl Devlet Hastanesi bölgesinde hayata geçirilmesi düşünülen Belediye Sarayı binasının proje yarışması ile ilgili Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a yetki verilmesi ile alakalı MHP grubu ret oyu verirken, Aktaş ret oya şaşırmadığını ifade ederek, “proje bittiğinde Cenab-ı Allah bizleri mahcup etmeyecek bir netice çıkarsın. Mevcut ağaç dokusu muhafaza edilerek hareket edilecek. Eski hali ekleme binalardan dolayı yeşilin, ağacın ve boş alanın neredeyse hiç olmadığı eklenti binalarla İnegöl’e hizmet veren bir hastane alanıydı. Alanı muhafaza edip geliştirmek adına çalışacağız” dedi.

Yayınlama: 05.03.2016
333
A+
A-

2018 MART AYINA YETİŞECEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Eski hastane alanı diye tabir edilen 22 bin metrekarelik alanda şehre yakışır bir meydan hem de bu meydanın heykel ile bütünleştirilmesi ve beraberinde Belediye binamızın da hem bu binadan hem de mevcut binadan kurtarılması adına bir projenin ulusal yarışmayla belirleneceğini söylemiştik. Konu ile ilgili araştırma yaptık. En son Van’da bir belediye yapmış ve sıkıntılar yaşamış. Ulusal proje anlamında kıstasları iyi belirlememeden kaynaklanan sıkıntılar yaşanabiliyor. Belediye personelimiz farklı binaları giderek inceledi. 250 bin nüfuslu, 1 milyar dolara yakın ihracat yapan, mobilya gibi önemli bir kalemi olan sanayi şehrinin bir sürü projeye imza atan en güçlü kuruluşun ihalesini yapıyoruz. Biz sadece belediye binası yapmıyoruz bazı eklentileri olacak. Halka açık bir kreş olacak. 1’i marka 1’i de marka kafeterya olmak üzere 2 tane işletme olacak. Günün 24 saati canlı kalan çekici bir yer olması lazım. Umuteli Sosyal Yardım Merkezi ve Kent Konseyi’ni de bu bina içerisine aldık. Şantiyeyi buraya taşımak mümkün değil ama hem bu binayı boşaltacak hem de merkez binayı boşaltacak, İnegöl Belediyesine yakışır bir meclis salonu, tüm siyasi partilerin kendi grup odalarının olduğu bir müştemilatı kaç metrekarede olur diye araştırmalar yaptık. Zemin üstü 4 kat, altta sığınak ve otoparkla beraber 17-18 bin metrekarede olacak şekilde bütün alanında yüzde 16-17’sini geçmeyen bir yoğunlukla karşı karşıya kaldık. Proje şekillendiğinde bunu görmüş olacağız. Bununla alakalı İstanbul ve Ankara’dan meşhur firmalar var. Ben ve Yardımcım Alper Taban Danışman üyeyiz. Belediye personelimize ücret verilmeyecek, diğer geleceklere ücretler verilecek. 4 tane mansiyon ödülü koyduk. Sadece 1’inciye ödül verilen yarışmalara ilgi gösterilmiyor. Toplamda 220 bin TL’lik bir ödül masrafımız olacak. 2 Mart Çarşamba günü itibariyle internette yayınlandı ve süreç başladı. 6 Haziran’a kadar devam edecek. Müracaatlar rumuzla veriliyor. Projeleri Temmuz-Ağustos gibi netleştirip ihale sürecine girerek yılsonu gibi ihalesini yapıp 2018’in Mart-Nisan ayı gibi yeni binamızı bitirerek meydanı Heykel önü ile birleştirerek İnegöl’ün kullanımına açmayı, farklı toplu organizasyonların bu meydanda kullanılmasını, İnegöl’e yakışır bir belediye binasının hayat bulmasını arzu ediyoruz. Gerekli şartlar internet üzerinde de dile getirildi. Tamamen modern bir bina yapmak ya da klasik bir bina yapmaktan ziyade İnegöl’ün mobilya şehri olduğu vurgusunu da ön plana çıkararak tasarımda bunun da değerlendirilmesi görüşüldü. İlgili şartları taşıyan herkes Türkiye’nin hangi şehrinden olursa olsun bu yarışmaya katılabilir. Ulusal mimari proje yarışmasıyla alakalı tarafıma yetki verilmesiyle alakalı konu meclis gündemine geldi” dedi.

 






MHP’DEN BELEDİYE SARAYINA RET

Aktaş’ın ardından söz alan MHP’li Belediye Meclis Üyesi İsmail Karaman, “Büyükşehir Yasasıyla birlikte Belediyemizde hizmetlerin bazı kolları Büyükşehir’e aktarıldı. Bu yer İnegöl için çok önemli. 22 bin metrekare alan 18 bin metrekare inşaat alanı. 4-5 kat olarak düşündüğümüzde yüzde 20 oranında geçiyor. İnegöl’de zaten az bir yeşil alanımız var. Belediye hizmet binamızın bir süre daha mevcut işlerimizi görebileceğini, bu alanın da yeşil alan olarak kalabileceğini düşünerek MHP grubu olarak bu maddeye ret oyu veriyoruz” şeklinde konuştu.

 

RET OYUNA ŞAŞIRMADIM

Aktaş ise, daha önce MHP İlçe Başkanlığının bu konu ile ilgili açıklama yaptığını ve MHP Grubunun ret oyuna şaşırmadığını ifade etti. Bu projenin Alinur Aktaş’ın şahsına yapılmayacağını İnegöl için hayat bulacağını belirten Aktaş, “Bu noktada İnegöl’e yakışır bir projeyi ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız uzun süredir çalışıyorlar. Konu ile alakalı proje bittiğinde Cenab-ı Allah bizleri mahcup etmeyecek bir netice çıkarsın. Mevcut ağaç dokusu muhafaza edilerek hareket edilecek. Eski hali ekleme binalardan dolayı yeşilin, ağacın ve boş alanın neredeyse hiç olmadığı eklenti binalarla İnegöl’e hizmet veren bir hastane alanıydı. Alanı muhafaza edip geliştirmek adına çalışacağız. İnşaat alanımız 3-4 bin metrekare zemin üzerine gerçekleştirilecek ve dediğimiz gibi toplam alanın yüzde 16-17’sini geçmeyecek” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş