Gençlerden türkü ziyafeti

İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu, her yerde sanat anlayışı çerçevesinde Tahtaköprü’de muhteşem bir konser verdi.

Yayınlama: 31.03.2016
522
A+
A-

Şef Rıdvan Sayın yönetiminde Türk Halk Müziği Gençlik Korosunun sahne aldığı ve birbirinden güzel eserler seslendirdiği konserde Tahtaköprülü sanatseverler unutamayacakları bir gece yaşadılar.

 

THM Gençlik Korosunun gerçekleştirmiş olduğu konser hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımızı hassasiyetle sürdürürken, kültür-sanat etkinliklerine de ayrı bir özen gösteriyoruz. Bu manada her kesimden herkesin seveceği kültürel ve sanatsal etkinlikler yapmaktayız. Her yaş grubunun zevkle bu tür etkinliklere katılması en büyük hedefimizdir. Ayrıca İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu olarak şehrimizin sanatsal yaşamına ciddi katkılarda bulunuyoruz. Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; Türk Halk Müziği Korosu, Türk Halk Müziği  Gençlik Korosu, Türk Sanat Müziği  Korosu, Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla birçok başarılı konsere imza atmaktadır. Bizler her sene Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bilgisi dahilinde, Lise 1 ve 2. sınıf öğrencilerini tarayarak bu korolarımızı oluşturmaktayız. Gençlik korolarımız, gençlerimize kendi öz müziğimizi sevdirmek ve öğretmek amacıyla kurulup, gençlerin ses ve diyafram gelişmelerine faydalı olmak, aynı zamanda öz güvenlerini geliştirme amacını taşımaktadır” dedi.






 

Taban; “Belediyemizce başlatmış olduğumuz ‘’Her Yerde Sanat’’ projesiyle tüm İnegöl’ü müzik, sanat ve eğlenceyle buluşturacak etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında belediye bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Halk Müziği Gençlik Korosu’nun konseri ile Tahtaköprülü hemşerilerimizin karşısına çıktık. Şef Rıdvan Sayın yönetiminde birbirinden güzel halk müziği eserlerinin seslendirildiği gece de, koromuz Tahtaköprü mahallemizdeki vatandaşlarımıza unutamayacakları bir gece yaşattı.” dedi.

 

Taban; “İnegöl’ümüzün lise çağı gençlerinden oluşturduğumuz Türk Halk Müziği gençlik koromuz ile kendi öz müziğimiz olan türkülerimizi gençlerimizin özümsemeleri İçin böyle güzel organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Taban son olarak; “Gençlik korosu şefi Rıdvan Sayın, ses ve saz sanatçılarını verdikleri bu muhteşem konserden dolayı kutluyor, başarılarının devamını dilerken, 31 Mart Perşembe günü Cerrah mahallesinde icra edilecek Türk Halk Müziği koro konserine şimdiden tüm hemşerilerimizi davet ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş