Geri dönüşüm araçları yenilendi

İnegöl Belediyesi ve Er-Ka Kâğıtçılık firmasının ortak çalışmasıyla 2004 yılından bu yana geri dönüşüm konusunda gerçekleştirilen faaliyetler devam ediyor. Daha geniş geri dönüşüm yelpazesinin oluşmasıyla geri dönüşüm araçları yenilendi.

Yayınlama: 12.09.2014
929
A+
A-

Araçların yenilenmesiyle ilgili bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alınan iki yeni aracın maliyetinin 230 bin TL olduğunu ifade etti.

 

AYLIK OLARAK 950 TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANARAK GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMEKTEDİR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bu çalışmalara ilk olarak çeşitli pilot bölgelerde verilen eğitim ve toplamayla, daha sonrasında ise okullarda yapılan geri dönüşüm yarışmalarıyla 2014 yılına kadar başarılı bir şekilde gelinmiştir. Ambalaj atıkları için yapılan kapı kapı bilgilendirme eğitimlerinin ardından ambalaj atıkları halkımızın da desteği ile ayrı ayrı toplanmaktadır. Kâğıt, plastik, kompozit, cam atıklar gibi maddelerin geri dönüşüm ve tekrar kullanılması, doğal kaynakların tükenmesini önleyecektir. Bu durum; ülkelemizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ithal edilen hurda malzemeye ödenen döviz miktarını da azaltacak, kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf sağlayacaktır. Bu amaçla 2004 yılından itibaren büyük bir titizlikle yürüttüğümüz ‘Geri Dönüşüm Projesi’ni, filo araç sayısını artırarak geliştiriyoruz. İnegöl Belediyesi olarak Bursa ilçeleri içerisinde ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda ilk sıralardayız. İlçemizde haftanın belirli günlerinde her mahallemizde geri dönüşüm toplanırken, ana caddelerimizde bu işlem her gün yapılmaktadır. 2004 senesinden beri İnegöl Belediyesi olarak Er-Ka firmasıyla çalışmalarımız devam etmekte, aylık olarak 950 ton ambalaj atığı toplanarak geri dönüştürülmektedir. 10 yılda alınan mesafe hiç te küçümsenecek bir rakam değildir” dedi.

 

ALINAN İKİ YENİ ARACIN MALİYETİ 230 BİN TL

Başkan Aktaş, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Hizmet sınırlarımızın genişlemesiyle birlikte artık daha büyük bir alana hizmet veriyoruz. Tabi bu büyümeye paralel olarak araç ve ekipman sayımızı da arttırmamız gerekiyor. Geri Dönüşüm ambalaj atıklarını toplamak için 6 adet sıkıştırmalı toplama aracı, 6 adet konteynır sistemli, 4 açık kasa kamyon, ve 2 adet kontrol-denetim aracımızla 18 araçlık güçlü bir ekipmana sahibiz, Bu Toplama çalışmalarımızda kullanılan araçlarımız yenilenmiştir. 4 adet olan sistemli sıkıştırmalı toplama aracı 6’ ya çıkarılmıştır. Alınan iki yeni aracın maliyeti 230 bin TL’dir. Yapılan bu çalışmaların ilçe halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş