Her şey Allah için yapılmalı

İlim Yayma Cemiyeti ve Buhara Vakfı’nın birlikte düzenlediği; “Allah yolunda atılan adımlar” programı, geçtiğimiz gün Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen programda konuşan Salih Dülger, “İnsanoğlu ne yaparsa yapsın Allah rızasını kazanmak için yapmalı” dedi.

Yayınlama: 18.02.2016
566
A+
A-

Allah yolunda atılan adımlar programı, Salih Dülger’in anlatımı ile Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

Salih Dülger, Allah’ın hiç bir şeye muhtaç olmadığı, her şeyin Allah’a muhtaç olduğunu ve ölmeden Allah’a ulaşılması gerektiğini ifade etti.






 

Programda konuşan Dülger, “Allah mükemmel bir hedeftir, peygamberler ona nasıl ulaşılacağını anlatan elçilerdir. Adımlarımızı Allah için atmalıyız. Hedefimiz Allah olmalıdır. Yaptığımız maddi ve manevi her şeyde Allah’a ulaşılması niyetiyle yapmalı ve yolda yürümeye gayret etmeliyiz.  Peygamber efendimiz buyuruyor ki; mahşer de ilk önce üç sınıf insanı hesaba çekilir. Bunlar şehit, âlim ve zengin’dir. Allah şehide soracak; ey kulum benim için dünyada ne yaptın? Yarabbi senin için ben dünyada zalimlerle kafirlerle savaştım ve senin için bu canımı seve seve verdim ve şehit oldum der. Hayır, yalan söylüyorsun sen şehit desinler, kahraman desinler diye şehit oldun.  Ve yüzüstü sürünerek cehenneme girer. Âlime soracak ey kulum benim için dünyada ne yaptın? Âlim diyecek ki, ey Allah’ım senin için ilim öğrendim ve öğrettim. Hayır, yalan söylüyorsun sen, ne büyük bir âlim, ne kadar çok okumuş desinler diye ilim öğrendin. Ve o da yüzüstü sürünerek cehenneme girer. Sıra zengine gelecek. Ey kulum benim için dünyada ne yaptın? Yarabbi ben dünyada çok zengin oldum. Kazandığım malımı senin yolunda harcadım der. Ve ona da sen yalan söylüyorsun, ne kadar hayırsever iyi bir insan desinler diye yaptın. Ve zengin de yüzüstü sürünerek cehenneme girer. İnsanoğlu ne yaparsa yapsın Allah rızasını kazanmak için yapmalı. Riya ve gösterişte uzak olmalı. Nefsine kapılmamalı, bilakis kendine hâkim olmalıdır” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş