Hükümlülere Tarım Eğitimi

İnegöl’de farklı suçlardan dolayı hüküm giyen ve denetimli serbestlik yasasından faydalanarak cezaevinden çıkan 45 kişinin eğitime tabi tutulduğu “Denetimli Serbestlik Sertifikalı Tarım Eğitimi” başladı. Projenin Türkiye’de ilk olduğu ifade edildi.

Yayınlama: 18.03.2016
399
A+
A-

 

Farklı suçlardan dolayı hüküm giyen ve denetimli serbestlik yasasından faydalanarak cezaevinden çıkan 45 kişi, Ziraat Odası, İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü projesi kapsamında eğitime tabi tutuldu.

 






YENİDEN TOPLUMA KAZANDIRILIYORLAR

İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimlerde, hüküm giyerek sabıkalı duruma düşen kişilerin yeniden topluma kazandırılması amaçlanıyor. Uzun süre cezaevinde kalmış 45 kişinin tarım konusunda eğitim aldığı program kapsamında, bu konuda bilgi edinip faaliyetler yaparak iş sahibi olmaları için çalışmalar düzenleniyor.

 

3 KURUM ORTAK ÇALIŞIYOR

Proje ile ilgili bilgi veren İnegöl Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Çini, “Denetimli serbestlik faaliyetleri kapsamında hükümlü arkadaşlarımızın rehabilitasyon ve iyileştirmesi için Ziraat Odamız ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde bir çalışma yaptık. Cezaevinden tahliye olduktan sonra hükümlü arkadaşlarımızın topluma kazandırılması ve farklı konularda bilgilenmesi için programlar hazırlıyoruz” dedi.

 

PROJE 5 BÖLÜMDEN OLUŞUYOR

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Başlatılan bu program 5 bölümden oluşuyor. Bugün ilkini gerçekleştirdik. Daha sonra farklı bölümlerle ilgili de eğitim verilecek. Kendileri çok dikkatli dinleyip sorular soruyorlar. Bizde eğitim sonunda kendilerine sertifikalarını vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK

Sezai Çelik, bu uygulamanın şuanda Türkiye’de bir örneğini duymadıklarını da sözlerine ekledi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş