İmar Servisine “Danışma Noktası”

İnegöl Belediyesinin prosedürleri en aza indirmek ve iş işleyişini hızlandırmak amacıyla yaptığı yeniliklere bir yenisi daha eklendi. Ek Hizmet Binasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne bağlı Danışma Noktasının hizmet vermeye başlamasıyla birlikte, vatandaşlar işlerini daha da çabuk halledebilecek.

Yayınlama: 20.01.2016
410
A+
A-

Başlatılan bu yeni hizmetle alakalı bilgi veren Başkan Vekili Turgay Yel; “İnegöl Belediyesi olarak bir yandan şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda altyapı, üst yapı çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, sergiler, konferanslar gibi faaliyetleri hayata geçirirken diğer taraftan da personelimiz ve kurumsal işleyişimizle ilgili sürekli bir yenilenme içerisindeyiz. Gerek kurum içi hukuki bilinçlendirme çalışmalarımıza, gerek belediyemiz ile vatandaşlarımız arasında daha hızlı hizmet akışını sağlamak için eğitim ve farkındalık oluşturma çalışmalarımız gerekse de teknolojik yatımları ile sürekli bir yenilenme ve en iyi hizmeti en kısa sürede sunmayla ilgili iyileştirmeye yönelik faaliyetlerimiz devam ediyor” dedi. 

 

Hizmetlerin hızlandırılması noktasında yapılan değişiklerden bahseden Yel; “Geçtiğimiz aylarda İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzde hizmet akışını hızlandıracak iki yeni çalışma modelini ilçe halkımızın hizmetine sunmuştuk. Bunlardan ilki yetkilendirilmiş birim şefliği modeli oluşturmak suretiyle yapılandırdığımız İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Danışma Noktası, ikinci yeniliğimiz ise İmar SMS Bilgilendirme servisimizdir” şeklinde konuştu.






 

“Uygulamaya geçirilen bu yeni hizmetlerimiz ile vatandaşlarımızın kurumlar arasında adeta mekik dokurcasına gelgitlerini en aza indirmeyi hedefliyoruz” diyen Turgay Yel; “Bugün tanıtımını yaptığımız yeni İmar Servisi Danışma Noktamız sayesinde ise vatandaşlarımızın bina içerisinde yapacakları işlemleri daha kolay ve hızlı çözüme ulaştırmaları konusunda kolaylık sağlanacak” dedi.

 

Danışma Noktasında yapılacak işler hakkında da bilgi veren Yel; “Danışma Noktasında görevli personelimiz; gelen vatandaşlarımızı ilgili servislere yönlendirmede yardımcı olacak, vatandaşlarımızın yapı denetimleri ve proje müelliflerinin ruhsat imzası, yapı ruhsatı ve ruhsat dosyası işlemlerinin takibini yapacak, vatandaşlarımız örnek dilekçe nüshalarını da yine danışma noktamızdan temin edebilecekler, danışman arkadaşımız aynı zamanda engelli ve yaşlılarımıza gidecekleri servise kadar yardımcı olarak işlerini daha da kolaylaşmasını sağlayacak” şeklinde konuştu.

 

İmar Servisi Danışma Noktasının günlük ortalama 30 vatandaşa yardımcı olduğu bildirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş