İnegöl’den Suriye’ye yardım eli

İnegöl’de faaliyetlerini sürdüren Erzurum İspir Irmak Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle mağdur durumda bulunan Suriye halkına destek olabilmek adına bölgedeki en temel ihtiyaçların başında gelen ekmek üretimi için bölgeye 1 TIR un yardımı göndermek için kampanya başlatmıştı. Kampanya başarıya ulaştı ve 1 TIR un üyelerin başarılı çalışmalarıyla toplandı. Unlar, yarın Fatih Camii önünden Suriye sınırına gönderilecek.

Erzurum İspir Irmak Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sinan Döngel, yaptığı açıklamada; “Bundan bir kaç hafta önce İHH yönetimi olarak Suriye sınırına ziyarette bulunmuştuk. Gittiğimiz ziyarette oradaki trajediyi gördük. Durum çok kötüydü. Gittiğimiz her kampta bu kamplarda neler yapılması gerektiğini düşünürken arkadaşlarımızla görüşmelerimizde ne yapılabilir diye konuşuyorduk. Ama netice itibariyle baktığımız zaman oraya çok şey lazım, her şey lazım. Ama en çok lazım olan şey tabii ki insanların öncelikle hayatlarını idame

Yayınlama: 23.11.2015
518
A+
A-

Erzurum İspir Irmak Köyü Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Sinan Döngel, yaptığı açıklamada; “Bundan bir kaç hafta önce İHH yönetimi olarak Suriye sınırına ziyarette bulunmuştuk. Gittiğimiz ziyarette oradaki trajediyi gördük. Durum çok kötüydü. Gittiğimiz her kampta bu kamplarda neler yapılması gerektiğini düşünürken arkadaşlarımızla görüşmelerimizde ne yapılabilir diye konuşuyorduk. Ama netice itibariyle baktığımız zaman oraya çok şey lazım, her şey lazım. Ama en çok lazım olan şey tabii ki insanların öncelikle hayatlarını idame ettirebilmeleri için ekmekti. Orada 17 liraya 20 liraya çıkan ekmek fiyatları oluyor. Döndükten sonra ne yapabiliriz diye dernek yönetimimizdeki arkadaşlarla konuşurken bir tır un da biz gönderebilir miyiz diye bir düşünce çıktı ortaya. Neden olmasın diye yola çıktık. Tabii bunu yaparken sadece Erzurum İspir Irmak Köyü Sosyal Dayanışma Derneği olarak bunu yapmak istemedik. Aynı zamanda diğer derneklerin de bu tarz organizasyonlara katkı sağlamaları gerektiğini söylemek için de bunu yaptık. İnegöl’de biliyorsunuz çok sayıda dernek var. Ama bu tarz konularda derneklerin daha fazla efor sarf etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü kültür ve sosyal dayanışma yardımlaşma derneği çatısı altında toplanıyorlar. Biz de örnek olmak ve hayrımızı o bölgedeki gözümüzle gördüğümüz mazlum insanlara yapabilmek için bir tır un kampanyası başlattık. Netice itibariyle salı günü ikindi namazına müteakip TIR’ımızı Fatih Camii önünden yolcu edeceğiz. Ben bütün dernek yönetimine, dernek üyelerimize, arkadaşlarımıza, herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 






İHH İnegöl Başkanı Fikret Bayram ise; “Bugün önemli bir konuyu İnegöl kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldiğimiz bu mekanda bizleri ağırladıkları için Erzurum İspir Irmak Köyü Derneği Yönetim Kuruluna ve değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere 5 yılı aşkın bir süredir sınır komşularımızdan Suriye’de kanlı bir savaş devam etmektedir. Her ne kadar adı iç savaş olarak lanse edilse bile açgözlü emperyalist devletlerin ellerindeki tüm güçlerle sahada oldukları gerçeğinden hareketle bunun tam bir savaş olduğunu kabul etmek gerekir”

 

“Edinilen bilgilere göre savaşın başından beri ölü sayısının 300 bine ulaştığı tahmin edilmektedir. Bu savaşta 20 bine yakın çocuk ve 10 bin kadının da hayatını kaybettiği düşünülüyor. Savaşın olduğu yerde yaşam da zorlaşıyor. Bu çerçevede kedi eti yenilebilir fetvalarının verilebileceği kadar açlık, ölümlerin olabileceği kadar soğuk ise bir başka imtihan vesilesi Suriye’de. Bizler savaşın başından beri devam ettirdiğimiz insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyoruz. İnegöl İHH yönetimi olarak aldığımız karar gereği her ay un yüklü bir tırı Suriyeli yetim, öksüz yada eşleri hayatını kaybetmiş bayanlara, zor durumda sınıra sığınmış ailelere ulaştırıyoruz” dedi.

 

“Suriye savaşının Türkiye gündeminde yeteri kadar yer alamaması dolayısıyla yardımlarda da aksamalar oluyor” diyen Bayram; “Özellikle son zamanda ekmek temininde güçlük yaşayan halk arasında açlık tehlikesi baş göstermek üzere. Bu konuyu paylaştığımız tüm duyarlı insanımız bir şekilde yaptığımız çalışmalara katkı koyuyor. Allah nasip ederse 24 Kasım Salı günü Fatih Camii önünden İkindi Namazı sonrası 8 TIR insani yardım malzemesini yolcu edeceğiz. Bursa İHH ile ortak olarak yürüttüğümüz bu çalışmada tırların çoğunluğunda sadece un yer alacak. Bizim bu çalışmamıza destek olmak istediklerini belirten Erzurum İspir Irmak Köyü Derneği Yönetim Kurulu da “Bir TIR un da kardeşlerimize biz gönderelim” dediler. İnşallah Salı günü göndereceğimiz tırların içerisinde 1 adeti de tamamen Irmak Köyü Derneği üyelerine ait olacaktır. Bu özverili çalışmanın diğer STK’larımızı da gayrete getireceği ümidiyle kendilerine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de benzer faaliyetlerin olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş