İNTARF’a ziyaretçi akını

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Külcü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru’yu ziyaret etti. Ziyarette İNTARF ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aktaş, “İNTARF 2015 İnegöl Tarım Fuarı 15 Eylül’de sona erdi. 4 Gün ziyaretçilere açık olan fuar, beklentilerimizin üzerinde yerli ziyaretçinin akınına uğradı. Bu yıl 4.’sü, MODEF Fuarcılık tarafından ise ilki düzenlenen İNTARF 2015 fuarına 26 İlden 12 bin 230 misafir ziyaret etmiştir” dedi.

Yayınlama: 19.09.2015
427
A+
A-

Başkan Aktaş ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Külcü, Mahmut Doğru’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak İNTARF ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

YATIRIMLAR YAĞMUR GİBİ DEVAM EDECEK






İnegöl Belediyesi’nin ve Büyükşehir Belediyesinin yatırımlara devam edeceğini belirten Aktaş, “Bildiğiniz gibi daha önce uzun yıllar ilçemizde görev yapan çok değerli İlçe Tarım Müdürümüze tekrar göreve başlama nedeni ile hayırlı olsun diyelim istedik. Aslında biz Tarım Fuarı ile birlikte çalışmaya başladık. Ben müdür beye kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun. İnegöl gerçekten mobilyası, köftesi, kaplıcası kadar, nüfusu ve ekonomisi kadar, ziraati ile, tarımıyla, hayvancılığıyla da meşhur olması gereken ve bu yolda ilerleyen bir ilçe. İnşallah İnegöl belediyemizin, Büyükşehir Belediyesi’nin bunu gerçekleştirdiğini göreceksiniz. Yasanın henüz 1.5 yıl olmasına rağmen yatırımlar devam ediyor. Yakında yatırımlar devam edecek yağmur gibi. Değişik makine ekipmanların olması, üreticiye temin edilmesi, tarım fuarımızın icra edilmesi, çiftçi mallarının korunması, malların daha düzenli bir şekilde güvenliğinin sağlanması, beraberinde de yine hava değişimleri ile ortaya koyduğumuz cihazlar… Velhasıl inşallah yakın bir zaman içerisinde göreceksiniz, Büyükşehir Meclis Üyemizin de, toplantıda gündeme getirdiği ceviz kırma ve ayıklama makinesi ile alakalı Büyükşehir ile beraberi bir atılımı sağlamış olacağız” dedi.

 

CİDDİ BİR MEMNUNİYET VAR

Ziyarette tarım fuarıyla ilgili de konuşan Aktaş, “Ben özel bir basın açıklaması yapmak istemedim tarım fuarı ile ilgili. Ben maalesef açılışta burada olamamıştım. Milletvekilimiz ve İlçe Başkanımız bulunamamıştı çünkü Ak Parti’nin büyük kongresi vardı ve bizde kongre delegesi olmamız nedeni ile başkan vekilimiz Alper Bey vardı, meclis üyelerimiz vardı ve İlçe Tarım Müdürümüz, Kaymakamımız ile beraber bu Tarım Fuarının açılışını gerçekleştirmiştik. Tabi bu sene ilk defa bir ajans aracılığıyla medya planlaması yaptık ve bununla alakalı çok iyi neticeler aldığımızı ifade etmek istiyorum. Gerek fuara gelen arkadaşlarımızla, gerek fuarda stant açan arkadaşlarla yaptığımız anketler neticesinde, mobilya fuarlarında dahi görmediğim ciddi bir memnuniyetin olduğunu söylemek istiyorum. Sadece ve sadece yemek yeme imkânları ile alakalı yeterli değildi gibi genel anlamda bir ifade kullanılmış. Bunun haricinde güvenliğinden, temizliğinden, misafir katılımından ciddi bir memnuniyet var” ifadelerini kullandı.

 

YAPTIĞIMIZ HAMLELERİN KARŞILIĞINI GÖRMEK İSTİYORUZ

“Bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz” ifadeleri ile konuşmasına devam eden Aktaş, “Bu iş süreç meselesi. Bir çırpıda olacak bir şey değil. Bu bir mobilya fuarı gibi değil. İnegöl’ün farkını ve gücünü ortaya koymaya çalışıyoruz. Ama beraberinde de farklı şehirlerden etkilenerek, farklı sistemleri kullanarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bakın inşallah yakın bir zaman içerisinde kestaneyi bir marka haline getireceğimizi söylemiştik. İnşallah yakın bir zamanda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağımız fidan dağıtımıyla ve bununla ilgili yapacağımız çalışmalarla beraber, inşallah göreceksiniz o eski coşkulu günlerimize geri döneceğiz.  El ele, kol kola bunları yapacağız ve inşallah biz bu İnegöl’deki tarımın, hayvancılığın daha üst düzeye çıkması adına yaptığımız hamlelerin karşılığını görmek istiyoruz. Buna yürekten inanıyorum” dedi.

 

BEKLENİLENİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI

26 İlden 12 bin 230 kişinin fuarı ziyaret ettiğini belirten Aktaş, “MODEF  Fuarcılık tarafından 69 firmanın katılımıyla düzenlenen İNTARF 2015 İnegöl Tarım Fuarı 15 Eylül’de sona erdi. 4 gün ziyaretçilere açık olan fuar, beklentilerinin üzerinde yerli ziyaretçinin akınına uğradı. Bu yıl 4. sü MODEF Fuarcılık tarafından ise ilki düzenlenen İNTARF 2015 fuarına 26 İlden 12.230 misafir ziyaret etmiştir. Katılımcı memnuniyetini artıran önemli faktörlerden biri olan yerli ziyaretçi sayısı; MODEF Fuarcılık tarafından yürütülen Marmara Bölgesi, Kuzey Ege ve İç Anadolu Bölgesinin batısında yer alan il ve ilçelerin yerel  televizyon ve gazeteleri ile uydu üzerinden Uluslar arası ve Ulusal yayın yapan tarımla alakalı televizyonlara verilen reklamlarla desteklenerek arttırılması hedeflenmiştir. Ayrıca 10 il ve 30 ilçe ile İnegöl’e bağlı 15 kırsal mahalleden toplamda 109 otobüs ile 4 gün boyunca fuarımıza ziyaretçiler getirilmiştir. Bundan sonraki fuarlarımızda da bu titiz çalışma artarak devam ederek Türkiye’nin dört bir yanında yerli alıcılar fuarlarımıza gelmeyi sürdürecektir. MODEF Fuarcılık üstlendiği önemli misyonun verdiği sorumluluk bilinci ile önemli çalışmalara imza atmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

 

BAŞKANIMIZ SÖZDE DEĞİL ÖZDE TARIM DOSTUDUR

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru ise, ” Değerli Belediye Başkanımıza ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Külcü beye ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız sözde değil özde tarım dostudur. Ben 12 yılı aşkın bir süredir İnegöl’de ilçe müdürlüğü yaptım. Dolayısıyla belediye ile çok değişik konularda birlikte çalıştık. Ben ilçe müdürü olarak ne zaman başkanımızın kapısını çalsak desteğini gördük. Bunun en bariz örneği geçmiş yıllarda İnegöl çerezlik Ayçekirdeği’nin tescili anlamında kendilerinin gayretleri oldu. Başkanımızın hakikaten çiftçi dostu kendisi. Dolayısıyla demin kendilerinin de belirttiği gibi çiftçi malları koruma çoğu ilçede yok. İnegöl’de şu teşkilatlandı. Her ne kadar tam anlamıyla olmasa da halkın memnuniyeti var” ifadelerini kullandı.

 

Konulmalarında ardından Başkan Aktaş ve Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Külcü, Mahmut Doğru’ya çiçek takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş