İshakpaşa tarihi canlanacak

Bursa Vakıflar Bölge Müdürü ekipleri geçtiğimiz günlerde İshakpaşa Camii’nde çeşitli incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından restorasyon çalışmaları için bu yıl ihale yapılacağını ve 2017 yılında ise çalışmaların resmen başlayacağı öğrenildi. Restorasyonun 3-4 ay süreceği ve caminin çalışmalar esnasında ibadete açık olacağı da gelen bilgiler arasında.

Yayınlama: 07.02.2016
614
A+
A-

Daha önce İshakpaşa Camii’nin restorasyon çalışmaları nedeni ile üzeri sıva ile kapanan hat sanatları, bu sene yapılacak ihale ve 2017 yılında başlatılacak olan yeni restorasyon çalışmaları ile gün yüzüne çıkacak.

 

RESTORASYON SENEYE BAŞLAYACAK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, “Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı personeller geçtiğimiz günlerde camimize geldi. Burada çeşitli incelemelerde bulundular. İncelemelerin ardından personeller, restorasyon çalışmaları için bu sene ihale yapılacağını, ardından da restorasyon çalışmalarının 2017 yılında başlayacağını ifade etti” dedi.

 

DIŞ YAPI ÇOK İYİ

Personellerin incelemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Memiş, “Gelen personeller camimizin, külliyenin ve türbenin dış ile ilgili incelemelerde bulundu. Camimizin bu güne kadar dışı olarak iyi bir yapıya sahip olduğunu belirten personeller, çeşitli değişikliklerin de yapılacağını söylediler” şeklinde konuştu.

 

O YOL CAMİ ÇEVRE DÜZENLEMESİNE KATILABİLİR

Restorasyon çalışmaların sadece cami, külliye ve türbede gerçekleştirilmeyeceğini belirten Memiş, “Restorasyon çalışmalarının diğer bir ayağı da çevre düzenlemesi olacak. Bursa Vakıflar Bölge Müdürü ekipleri, tarihi kapalı çarşı ve cami arasında bulunan yolunda tamamen iptal edilerek, cami çevresine katılabileceğini de ifade etti. Bunun yanında şadırvanın orijinal yerinde olmadığını ama yapımından beri 50 yılı geçtiği için korunma kurumuna dahil olduğu için şadırvan ile ilgili herhangi bir çalışmanın da gerçekleşmeyeceğini öğrendik” dedi.

 

LAHİT ÜZERİNDE DE HAT SANATLARI KAPATILMIŞ

İshakpaşa Türbesi içersindeki süslerin de yapılan yanlış restorasyon sonucu üzerlerinin örtüldüğünü de tespit eden Bursa Vakıflar Bölge Müdürü ekipleri, süslerin tekrar meydana çıkması için de çalışma başlatacak. Türbenin ortasında yer alan lahit mermer sütunu üzerinde de hat sanatlarının olduğu tespit edilirken, yine yanlış restorasyon sonucu kimyasal bir madde ile üzerine bez yapıştırıldığı, bununla ilgili çalışmaların da gerçekleştirilerek örtülerin kaldırılıp, hat sanatlarının vatandaşlarca görünmesi sağlanacak.

 

CUMA GÜNLERİ TÜRBEDE YENİ UYGULAMA

Cuma günleri İshakpaşa Türbesi’nde yeni bir uygulamaya gidileceğini ifade eden Mehmet Nuri Memiş, “Cuma günleri türbemizde yeni bir uygulamamız olacak. Bu uygulamada her Cuma namazı sonrası, İshakpaşa Türbesi’ne giderek orada Yasin-i Şerif, Amme ve Tebareke surelerini okuyacağız” dedi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş