İshakpaşa’da Kutlu Doğum coşkusu

Kutlu Doğum Haftası’na özel etkinlikle ilçemizde devam diyor. Her yıl İshakpaşa Camii’nde başlayan Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, bu yıl yer değiştirerek, Sani Konukoğlu Camii’nde başlamasının ardından, İshakpaşa Camii’nde de çeşitli ekinlikler yapılarak, Sakal-ı Şerif izlenime açıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, “İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’ın komutanlarından biri olan İshakpaşa Hazretlerinin huzurunda ki kutlu doğumun bir başka güzel ve anlamlı olduğu kanaatindeyiz” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 16.04.2015
732
A+
A-

Kutlu Doğum Haftası’nda İshakpaşa Camii’nde izlenime açılan Sakal-ı Şerif’i görmek isteyen vatandaşlar, camiye akın etti.

 

ETKİNLİKLER İSHAKPAŞA CAMİİ’NDE YAPILSIN






Sakal-ı Şerif’in izlenime açılmasının ardından açıklamalarda bulunan, “İshakpaşa Cami İmamı Mehmet Nuri Memiş, “Peygamber Efendimizin doğum yıldönümü münasebetiyle İshakpaşa Camiinde her yıl yaptığımız gibi bir anma programı tertip ettik. Bu programı tabi ki Müftülüğümüzden bağımsız olarak İshakpaşa Camii Derneğimizle beraber organize ettik. Özellikle Peygamber Efendimizin yaklaşık 2 yıldır ikindi namazına müteakip Hadisi Şeriflerini okuyorduk. Bu nedenle hem onun sünnetini daha iyi anlamak, daha iyi yaşamak hem de Allah Rasulünü salat-u selamlarla anmak için böyle bir program tertip ettik. Bu program içerisinde 2 yıldır okuduğumuz ve bu hafta itibariyle bitirdiğimiz Riyazüs Salihin hadis hatmini, toplamış olduğumuz Kuran hatimlerinin ve cemaatimizin okuduğu hatimlerin duasını yaptık. Rasullah’ın tabi ki kutlu doğumu anmak önemli ama asıl önemli olan onun kutlu hayatını kendi hayatımıza tatbik etmek ve insanlığın muhtaç olduğu insanlık kriterlerini Allah Rasulünün hayatından günümüze aksettirmek, onu anlamak, onu yaşamak. Ancak böyle gerçekleşir diye düşünüyorum. Yine camimizde mevcut olan Sakal-ı Şerifinden böylesine anlamlı bir hafta içerisinde, Rasullüh’ın müjdesine nail olmuş ve İnegöl’ün manevi fatihi olan İshakpaşa Cami gibi bir yerde Kutlu Doğum etkinliği düzenlemekten dolayı son derece mutluyuz. Buraya gelen herkese de teşekkür ediyoruz. İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’ın komutanlarından biri olan İshakpaşa Hazretlerinin huzurunda ki kutlu doğumun bir başka güzel ve anlamlı olduğu kanaatindeyiz” dedi.

 

Programın son etkinliği ise vatandaşlara pilav ve ayran ikramı oldu. Etkinliğe katılan vatandaşlar, Kutlu Doğum Haftası’nın etkinliklerinin İshakpaşa Camii’nde yapılmasının daha güzel olduğunu belirtti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş